Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 13 december 2012

Samsung-baas komt uit de kast als Apple-fanboy

Wat kun je in de toekomst van Samsung verwachten wanneer de Chief Strategy Officer (CSO) in een interview met MIT Technology Review bekent dat hij thuis alleen maar Apple-producten gebruikt? Waarschijnlijk niets.

CSO Young Sohn is verslingerd aan Apple om het bijbehorende ecosysteem: de eenvoud waarmee alle apparaten – iOS en Mac – met elkaar communiceren en content uitwisselen via iCloud. Tegelijkertijd erkent Sohn dat Samsung een apparaat-georienteerd bedrijf is, die voor de software, diensten en integratie afhankelijk is van derde partijen als Google.

Samsung zal er daarom een zware dobber aan hebben om op het gebied van integratie Apple de loef af te steken. Het ligt meer voor de hand dat Google deze handschoen oppakt, maar met de veelheid aan Android-apparaten is dat geen eenvoudige klus. Het is ook de vraag of Samsung blij wordt van deze afhankelijke positie. Zolang ze veel apparaten blijven verkopen zal Samsung er waarschijnlijk niet wakker om liggen, maar tot die tijd deelt Young Sohn wel z’n agenda, foto’s en contacten met z’n familie in Zuid-Korea via iCloud.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung-baas komt uit de kast als Apple-fanboy
Sluiten