Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 december 2012

Retina-update voor Photoshop/ Illustrator

In juni van dit jaar maakte de wereld kennis met de nieuwe 15-inch MacBook Pro, de eerste laptop met een retina-resoulutiescherm. Om te demonstreren hoe mooi en handig zo’n scherm in je laptop wel niet was werd onder andere Photoshop als voorbeeld genoemd. Een demonstratie zat er echter nog niet in omdat de retina-versie nog lang niet klaar was. Dat moment is nu alsnog gekomen.

Vandaag heeft Adobe een gratis update ter beschikking gesteld voor CS 6 Photoshop en Illustrator die beide applicaties volledig retina-ready maken. Alle menu’s, knoppen en natuurlijk de afbeeldingen zelf maken nu optimaal gebruik van de hoge resolutie van het 13 inch- of 15 inch-scherm van de retina MacBook Pro. Heb je geen retina-Mac, dan is het nog steeds de moeite waard om de update te downloaden. Adobe belooft namelijk dat er ook een aantal nieuwe functies in te vinden zijn.

Eerder werd al bekend dat naast Photoshop en Illustrator ook andere CS 6-applicaties geüpdatet zullen worden naar retina-resoluties, zoals Dreamweaver en Premiere. het is nog niet bekend wanneer deze updates verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Retina-update voor Photoshop/ Illustrator
Sluiten