jann47
jann47 Geruchten 12 december 2012

Rabobank: 30% kans op overname TomTom door Apple

Beursgorilla meldt dat de koers van het aandeel TomTom in Amsterdam fors is gestegen op overname geruchten naar aanleiding van een rapport van de Rabobank. Gezien de problemen met Apple Maps in iOS 6 denkt de bank dat het overnemen van TomTom een goede deal zou zijn voor het bedrijf uit Cupertino.

Rabobank stelt dat Apple de mensen noch de technologie heeft om op basis van de feedback van gebruikers hun kaarten aan te passen. TomTom heeft daar de Mapshare community voor.

De bank ziet overigens wel tien redenen waarom Apple zou kunnen overwegen om een bod op TomTom uit te brengen. Onder andere zou Apple de ‘point of interest’ database van TomTom buiten de VS kunnen uitrollen en gebruik maken van de IQ routes die het bedrijf gebruikt. En Apple zou via TomTom toegang kunnen krijgen tot de autowereld. Rabo geeft aan dat TomTom het geld van Apple nodig heeft en Apple de kennis van TomTom goed kan gebruiken.

Koersverloop

Op basis van deze gegevens steeg de koers van het aandeel TomTom vandaag ruim zes procent.

Reageer op artikel:
Rabobank: 30% kans op overname TomTom door Apple
Sluiten