Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 december 2012
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw duizenden iPhones gestolen in België

In 2009 was het ook al raak bij onze zuiderburen: een grootschalige iPhone-diefstal. Toen werd via een daklicht de complete voorraad van een distributiecentrum meegenomen. Vandaag waren de dieven een stuk brutaler: een gewapende overval waarbij gelukkig geen slachtoffers vielen.

De Standaard meldt dat de overval vanmorgen plaatsvond bij een koeriersbedrijf in het Belgische Kortenberg. Vier bewapende mannen drongen het magazijn binnen en namen duizenden iPhones mee die bestemd waren voor Mobistar-winkels. Mobistar vreest nu voor leveringsproblemen in de laatste dagen voor kerst.

Net als in 2009 is het wederom de vraag of de overvallers iets kunnen met hun omvangrijke buit. Apple is namelijk in staat om toestellen op basis van het serienummer te blokkeren. Nu maar hopen dat de serienummers van de gestolen toestellen ergens geregistreerd staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw duizenden iPhones gestolen in België
Sluiten