Nieuwe geregistreerde handelsmerken van Apple

10 reacties

Patently Apple meldt dat Apple recentelijk twee nieuwe handelsmerken heeft verkregen. Ten eerste werd de naam ‘Retina’ als zodanig aangemerkt en ook het icoon van het Game Centre heeft nu die beschermende status. Op 27 november van dit jaar werden beide trademarks toegekend, en vandaag werd het besluit gepubliceerd door USPTO, het Amerikaanse patent- en handelsnamenbureau.

 

De handelsnaam Retina betreft het hoge resolutie displaytype zoals gebruikt in de iPhone, de iPad, de iPod Touch en de MacBook Pro. Het is ingeschreven als een International Class 009 trademark dat betrekking heeft op computerschermen met inbegrip van schermen voor mobiele apparatuur als notepads en telefoons.

 

Het Game Centre icoon valt onder de International Classes 9, 41 en 45, onder andere computersoftware voor het gebruik bij ontwikkeling van multiplayergames, voor entertainment services en social networking.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  toineenzo

  Ok fijn;)

 • Profielfoto
  toineenzo

  Omg ik ben eerste :0

 • Profielfoto
  Ni3l55

  @Tooinenzo
  Speciaal zeg woehoe!!!

  Goed dat het woord Retina en het logo van Game Centre een patent hebben gekregen

 • Profielfoto
  farl4web

  Shit, nou heb ik net enkele dagen geleden http://www.retina-apps.com geregistreerd. Hopen dat ik er geen problemen mee krijg.

 • Profielfoto
  Dave123

  @farl4web ik denk het niet wat jij zal aanbieden, heeft niet te maken met het scherm zelf, maar met de apps die ervoor geoptimaliseerd zijn.
  Als je nu een smartphone zou uitbrengen en zetten deze smartphone heeft een retinascherm dat zou je er wel problemen met hebben.

 • Profielfoto
  Craimasjien

  @Dave123 @farl4web toch zou ik een jurist hier even naar laten kijken als het serieus inkomen voor je betekend/gaat betekenen.

 • Profielfoto
  jochems

  @farl4web kan me vergissen, maar als jij eerder dan 27nov je domeinaanvraag hebt gedaan hoef je je denk ik geen zorgen te maken toch?

 • Profielfoto
  Twitfix

  spam

 • Profielfoto
  Lexis

  Game Center*

 • Profielfoto
  BearPig

  @Dave123 Alleen bij niet algemeen bekende merken is slechts sprake van merkinbreuk als de producten overeenstemmen.

  Bij eenmaal bekende merken is er al sprake van merkinbreuk als de consument een verband legt met het merk, waardoor je meelift op de reputatie van het bekende merk.

  @jochem.oldemans Bij bekende merken doet de datum van het merkdepot er niet toe, maar wel het moment dat het een bekend merk werd.

  De vraag is denk ik wel of “retina” als een bekend “merk” werd beschouwd op de datum dat de domeinnaam werd geregistreerd. Ikzelf ervoer het tot nu toe niet als een merk, maar eerder als een type-aanduiding.