Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 december 2012

Mini-college: waarom Windows 8 zuigt

Bryan Boyko is een freelance-journalist voor tech-websites en -tijdschriften. In die hoedanigheid verdient hij onder andere zijn geld met het reviewen van nieuwe besturingssystemen. Op die manier kent hij alle in’s en out’s van OS X, Linux, Ubuntu en natuurlijk Windows.

Goedgemutst begon Bryan onlangs aan een uitgebreide test van het nieuwe Windows 8. Wat echter een gedegen review van de voor- en nadelen van het besturingssysteem moest worden is uitgepakt in iets heel anders: een geanimeerd mini-college waarin Bryan uitlegt waarom Windows 8 het allerslechtste besturingssysteem ooit is.

Natuurlijk zal menig hardcore Mac-fan genieten van de harde woorden van deze journalist. Toch is de video ook een aanrader voor mensen die er graag een meer genuanceerde mening op nahouden. Bryan legt in zijn 23-minuten-durende video in detail uit op welke onderdelen Windows 8 faalt als besturingssysteem: controle, navigatie, context en continuïteit.

Zijn ze bij jou thuis, op school of op de zaak dus aan het upgraden naar Windows 8? Vraag 23 minuten de tijd van de systeembeheerder zodat hij met zijn eigen ogen kan zien dat je nog beter kunt downgraden naar DOS dan upgraden naar Windows 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mini-college: waarom Windows 8 zuigt
Sluiten