Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 december 2012

Meer iOS 6 door Google Maps? Onzin!

Toen na maanden van onzekerheid Google Maps voor iOS deze week uitkwam werd verwacht dat het aantal iPhones, iPads en iPod touches met iOS 6 snel zou toenemen. Veel mensen zouden immers gewacht hebben met deze update omdat Google Maps ermee vervangen zou worden als standaard kaartendienst door Apple’s eigen alternatief.

Uit de eerste cijfers bleek echter geen merkbaar verschil waarneembaar. Later verscheen een onderzoek waaruit het tegenovergestelde geconcludeerd werd: sinds de herintroductie van Google Maps kwamen er 29% meer iOS 6-installaties bij dan ervoor. Vandaag zijn deze cijfers niet zo zeer in twijfel getrokken, maar de conclusie dat Google Maps de oorzaak zou zijn, wel. Google zou namelijk niet achter de plotselinge stijging van iOS 6 zitten, maar de Chinezen wel!

Beide onderzoeken hebben op dezelfde manier hun data verzameld, namelijk door in online advertenties na te gaan via welk besturingssysteem ze bekeken werden. Het onderzoek dat geen merkbaar verschil waarnam keek daarbij echter alleen naar de V.S terwijl het andere onderzoek wereldwijd data vergaarde.

Het verschil in onderzoeksgebied zou doorgaans niet veel uit moeten maken om een conclusie te trekken, maar wel als nu net in de afgelopen week de iPhone 5 uitgebracht is in China en er daar in de eerste drie dagen al vijf miljoen van over de toonbank zijn gegaan. Daarmee wordt opeens duidelijk waarom het aantal downloads van iOS 6 in de V.S. gelijk bleef maar daarbuiten explosief steeg.

Kortom; iOS 6 is de afgelopen week in één klap veel populairder geworden, maar Google is er in alle waarschijnlijkheid niet debet aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer iOS 6 door Google Maps? Onzin!
Sluiten