Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 december 2012

‘Mac-productie V.S. begint klein’

Begin december gaf Apple’s CEO Tim Cook een reeks interviews. Daarin vertelde hij onder andere dat Apple van plan is om volgend jaar minimaal één Mac-model in de Verenigde Staten te laten produceren. Welke dat was vertelde hij er niet bij. In eerste instantie werd gedacht dat het om de Mac Pro ging. De laatste geruchten suggereren echter dat Apple iets kleiners voor ogen heeft.

De wisselend-betrouwbare site Digitimes beweert op basis van bronnen bij toeleveranciers dat de Mac mini verkozen is om voortaan in de V.S. in elkaar geschroefd te worden. Foxconn, het bedrijf dat nu verantwoordelijk is voor de Mac mini-productie in China, zal waarschijnlijk verantwoordelijk blijven voor de assemblage van de mini.

Foxconn heeft nu al verschillende faciliteiten in de Verenigde Staten, onder andere in Fremont, California. Mocht deze locatie gekozen worden voor de productie van de Mac mini, dan keert de Mac-productie terug naar de plek waar ooit de eerste Mac’s van de band rolden.

Reageer op artikel:
‘Mac-productie V.S. begint klein’
Sluiten