Mac mini EFI update voorkomt flikkeren

Door: Jan David Hanrath - 10 reacties

De laatst uitgebrachte Mac mini lijkt een beetje een brekebeentje. Kon hij eerst de laatste update van Mac OS X 10.8.2 niet installeren, nu blijkt de BYODKM-computer een firmware-update nodig te hebben om goed overweg te kunnen met via HDMI aangesloten schermen.

Voor OS X verscheen 10 dagen geleden een aparte softwarebundel, voor de EFI firmware staat nu een nieuwe versie klaar. De 4,5 MB wegende update voorkomt flikkeren op via HDMI aangesloten schermen.

Bezitters van de nieuwste Mac mini kunnen de update vinden onder ‘Updates’ in de Mac App Store en op de website van Apple zelf.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  David84

  Misschien heb ik dan geluk gehad… Ik werk nu ruim een maand op deze nieuwe Mac Mini, met een monitor er op aangesloten via HDMI, geen vreemde dingen gezien…

  Update geïnstalleerd en het werkt (nog steeds) goed:)

 • Profielfoto
  Ton241-

  Hier werkt de mac mini ook goed, al bijna een maand.

 • Profielfoto
  mighty servant

  …….van de tafel?

 • Profielfoto
  computer space

  Apple had bewust wat ruis ingebouwd, anders werd de mini te goed ontvangen.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Ook nergens geen last van, wel irritant tikje om de 10 seconde van de HD.
  Toch wel irritant als je in stilte zit te werken.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik wel (eerst niet, maar later toch). Af en toe knipte het scherm op zwart. Dat gebeurde een paar keer per uur. Ook wilden de schermen raar doen als ik het tweede scherm na opstarten van de mini aanzette. Na de update lijkt dat verleden tijd.

 • Profielfoto
  FloorvN

  @ MrJvG
  Je hdd is zo te horen aan het doodgaan lijkt me !!
  Backup zo snel mogelijk, en breng hem terug naar de winkel !!

 • Profielfoto
  cids

  “De laatst uitgebrachte Mac mini lijkt een beetje een brekebeentje.”… wat is onzin om te beweren op basis van een software issue en een firmware issue van Intel…

 • Profielfoto
  weimas1989

  Brand New F9300 Dual SIM MTK6577 Android 4.0 4.7 “WIFI GPS Dual Core Smart Phone! Iedereen om te zien! Mis het niet! Nu 30% korting! http://lukash.de/s/xcvc

 • Profielfoto
  marceljanssen

  Vanaf het begin last gehad dat het scherm overwacht op zwart ging. Waarschijnlijk omdat er een 24 inch scherm (1920 x 1200) aan hangt met de maximale resolutie die HDMI aan kan. Via een geleende display port adapter was het probleem weg. Nu met de EFI firmware geen problemen meer.

  Verder zeer tevreden over de Mac Mini Intel Core i7 2,6 GHz met 16 Gb ram en Fusion Drive ter vervanging van een oudere Mac Pro.