Mac mini EFI update voorkomt flikkeren

Jan David Hanrath op 11 december 2012 10 reacties Laatste door marceljanssen

De laatst uitgebrachte Mac mini lijkt een beetje een brekebeentje. Kon hij eerst de laatste update van Mac OS X 10.8.2 niet installeren, nu blijkt de BYODKM-computer een firmware-update nodig te hebben om goed overweg te kunnen met via HDMI aangesloten schermen.

Voor OS X verscheen 10 dagen geleden een aparte softwarebundel, voor de EFI firmware staat nu een nieuwe versie klaar. De 4,5 MB wegende update voorkomt flikkeren op via HDMI aangesloten schermen.

Bezitters van de nieuwste Mac mini kunnen de update vinden onder ‘Updates’ in de Mac App Store en op de website van Apple zelf.

Jan David Hanrath is mede-oprichter van One More Thing en daarnaast als architect gespecialiseerd in de bouw van bibliotheken. Je vindt hem op Twitter en Linkedin. Lees meer artikelen van Jan David.

En nu?

10 reacties

Profielfoto

David84 op 11 december 2012

Misschien heb ik dan geluk gehad… Ik werk nu ruim een maand op deze nieuwe Mac Mini, met een monitor er op aangesloten via HDMI, geen vreemde dingen gezien…

Update geïnstalleerd en het werkt (nog steeds) goed:)

Profielfoto

Ton241- op 11 december 2012

Hier werkt de mac mini ook goed, al bijna een maand.

Profielfoto

mighty servant op 11 december 2012

…….van de tafel?

Profielfoto

computer space op 11 december 2012

Apple had bewust wat ruis ingebouwd, anders werd de mini te goed ontvangen.

Profielfoto

MrJvG op 11 december 2012

Ook nergens geen last van, wel irritant tikje om de 10 seconde van de HD.
Toch wel irritant als je in stilte zit te werken.

Profielfoto

KR1275 op 11 december 2012

Ik wel (eerst niet, maar later toch). Af en toe knipte het scherm op zwart. Dat gebeurde een paar keer per uur. Ook wilden de schermen raar doen als ik het tweede scherm na opstarten van de mini aanzette. Na de update lijkt dat verleden tijd.

Profielfoto

FloorvN op 12 december 2012

@ MrJvG
Je hdd is zo te horen aan het doodgaan lijkt me !!
Backup zo snel mogelijk, en breng hem terug naar de winkel !!

Profielfoto

cids op 12 december 2012

“De laatst uitgebrachte Mac mini lijkt een beetje een brekebeentje.”… wat is onzin om te beweren op basis van een software issue en een firmware issue van Intel…

Profielfoto

op 13 december 2012

Brand New F9300 Dual SIM MTK6577 Android 4.0 4.7 “WIFI GPS Dual Core Smart Phone! Iedereen om te zien! Mis het niet! Nu 30% korting! http://lukash.de/s/xcvc

Profielfoto

marceljanssen op 13 december 2012

Vanaf het begin last gehad dat het scherm overwacht op zwart ging. Waarschijnlijk omdat er een 24 inch scherm (1920 x 1200) aan hangt met de maximale resolutie die HDMI aan kan. Via een geleende display port adapter was het probleem weg. Nu met de EFI firmware geen problemen meer.

Verder zeer tevreden over de Mac Mini Intel Core i7 2,6 GHz met 16 Gb ram en Fusion Drive ter vervanging van een oudere Mac Pro.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?