Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 december 2012

Logic-team werkt aan nieuwe versie

Het is al een tijd stil rond Logic Pro. De laatste versie van Apple’s pro-audio-applicatie kwam uit in 2009. Gecombineerd met geruchten dat het Pro Audio-team bij Apple steeds kleiner werd leek de toekomst voor het programma daarmee somber. Een lezer van MacRumors vroeg om opheldering en bij voorkeur geruststelling, en dat kreeg hij.

Xander Soren is hoofd Music Product Marketing bij Apple. Hij antwoorde de ongeruste Logic-fan met de boodschap dat het team nog steeds op zijn plek zit en hard werkt aan de volgende versie van Logic Pro. Hoeveel leden het team nog telde liet hij niet weten, maar aangezien er nog mankracht blijkt te zijn voor de ontwikkeling een nieuwe Pro audio-app lijken de eerdere geruchten overdreven.

Logic Pro is in 2011 gehalveerd in prijs en sindsdien alleen in de Mac App Store te koop. Vorig jaar kwamen al berichten naar buiten over een op handen zijnde ‘X’-versie van Logic Pro. Bronnen binnen het team zouden dit gemeld hebben aan een Japanse website. De nieuwe versie zou niet langer de Soundtrack Pro-component bevatten. Ook Mainstage zou losgekoppeld worden van het pakket en als losse app aangeboden gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logic-team werkt aan nieuwe versie
Sluiten