Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 december 2012

iPhone-handschoenen voor nette heren

Is het niet vreemd dat veruit de meeste handschoenen die deze winter in de winkel liggen nog niet geschikt zijn voor je iPhone? Terwijl hoeveelheid smartphones en tablets op de markt explosief stijgt lijken textielmakers te slapen. Gelukkig hoeven wij iPhone- en iPad-gebruikers ondertussen geen koude handen te krijgen, want slimme ondernemers zijn in de leemte gesprongen.

Het oer-Hollandse Mujjo is misschien wel de meest bekende maker van touchscreen-handschoenen. Een jaar geleden schreven we al over de keurig minimalistische gebreide handschoenen van het merk. Maar ja, een keurige zakenman gaat daar natuurlijk niet mee lopen. Voor die doelgroep heeft Mujjo nu ook exclusieve luxe lederen touch-handschoenen met een gelijksoortige prijs.

De Leather touchscreen gloves lijken in eerste instantie op ‘gewone’ nette heren-handschoenen. Het zachte Ethiopische lamsleder voelt soepel en zorgt (volgens de makers althans) voor optimale isolatie bij koud weer. Het materiaal is wind- en waterdicht. De handschoenen hebben onderaan een split met een lipje en een drukknop waardoor je ze kunt stellen.

Het belangrijkste is natuurlijk de aanraakgevoelige laag. Bij de meeste touch-handschoenen zie je het hiervoor benodigde materiaal zitten, maar het is Mujjo gelukt om het bij de lederen handschoenen onzichtbaar te verwerken. Daarmee komen de Leather touchscreen gloves uit op prachtig uitziende handschoenen die niet onderdoen voor normale lederen herenhandschoenen, maar waarmee je gewoon je iPhone of iPad kunt blijven bedienen, weer of geen weer.

Het enige wat wij kunnen opmerken na ze wekenlang uitgeprobeerd te hebben is de prijs. Je betaalt (schrik niet) 129 euro voor een paar. Daarbij heb je de keuze uit de vier maten en alle kleuren van de regenboog, zolang het maar zwart is.

Het review-exemplaar dat we op de OMT-redactie ontvingen is weken intensief gebruikt en zal gemist worden. Wij gaan sparen zodat we er volgend jaar in stijl de winter door kunnen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone-handschoenen voor nette heren
Sluiten