Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 december 2012

iPad, het Duracell-konijn onder de tablets

Een gemiddelde OMT-er zal waarschijnlijk niet lang twijfelen bij het uitzoeken van een tablet. Wie al een stekje in het Apple-universum heeft zal meestal voor een iPad gaan. Er zijn echter nog genoeg consumenten voor wie de keuze van een tablet open staat: iOS, Android of misschien wel een Windows-modelletje?

Voor een iPad weet een beetje Apple-fan genoeg argumenten te verzinnen zoals het besturingssysteem, de kwaliteit en kwantiteit van apps, het uiterlijk, het retina-beeldscherm of de krachtige processor. Daar mag nu een argument aan toegevoegd worden, althans volgens de Britse consumentenorganisatie Which?. Die vindt dat de iPad de beste batterij heeft van alle tablets.

 

Om de verschillende tablets gelijkwaardig te kunnen testen ging Which? als volgt te werk. De deelnemers werden ingedeeld in twee categorieën: groot (ongeveer 10 inch) en klein (ongeveer 7 inch). Vervolgens werd de helderheid van alle tablets gelijkgezet met behulp van een lichtmeter. Daarna kregen alle tablets dezelfde taak via dezelfde verbinding (WiFi of 3G).

De resultaten van de tests in het 10-inch-segment liegen er niet om. De iPad (vierde generatie) blijkt het 13,5 uur vol te houden. Dat is 3,5 uur langer dan Apple zelf adverteert. Daarmee krijgt ie de eerste plaats in de test. De iPad 2 doet het minder goed, maar krijgt met 9,8 uur nog steeds een tweede plek. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Tab en Microsoft Surface komen uit op ongeveer 8,5 uur. Onderaan bungelt de Asus Eepad Transformer Prime met slechts 5,5 uur.

In het 7-inch-segment komt de iPad mini ook als beste uit de bus met 13 uur. De Kindle Fire HD moet het met 9,8 uur en daarmee een tweede plaats doen, gevolgd door de Nexus 7 (9,1 uur), Kindle Fire (7,2 uur) en het kleine model Samsung Galaxy Tab met 7 uur.

Kortom, wil je een tablet waar je zo lang mogelijk op kunt werken zonder bij te hoeven laden, dan is er maar één keuze, nou ja, eigenlijk twee: retina of mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad, het Duracell-konijn onder de tablets
Sluiten