iOS 6.0.2 verhelpt Wifi-problemen

54 reacties

Apple heeft een kleine software-update uitgebracht voor iOS 6 op sommige iPhones en iPads. iOS 6.0.2 verhelpt een WiFi-probleem waar veel gebruikers last van hadden. Verbinding met WiFi-netwerken was soms slecht of zelfs helemaal niet mogelijk. Met name de iPhone 5 en iPad mini zouden hier last van hebben. Met de update moet dit probleem verholpen zijn.

iOS 6.0.2 is een delta-update, wat betekent dat het niet een volledig nieuwe versie van iOS gedownload hoeft te worden. De update kan via iTunes of direct op het iOS-apparaat uitgevoerd worden via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  Is dit alleen iPhone 5 of alles? Ik heb geen update namelijk op mijn iPhone 4S.

 • Profielfoto
  daanclasener

  ik ook geen update op iPod touch 4g

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Ook op mijn iPod 5 zie ik nog geen update klaar staan. Maar omdat mijn wifi wel eens weg gaat (zeg maar heel vaak) wilde ik net herstellen maar als er een update klaar staat wacht ik maar even. Moet de update wel komen.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ook niet voor de iPhone 4 .

 • Profielfoto
  G0erwt

  net geprobeerd om de update te laden op mijn iPod Touch 4th Generation (2011).
  Krijg de melding dat de software met iOS6.0.1 up-to-date is.

 • Profielfoto
  sunapple

  Behalve dat ik deze update moest installeren heb ik met mijn iPhone 5 nergens last van gehad..

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Mijn iPod touch 5G is pas sinds een week ofzo dat ie heel erg lastig is met wifi. Zelfs met het checken naar updates verliest ie verbinding. Maar weet iemand of de update ook voor de touch is of niet? Ik zie nog weinig en ik dacht dat Apple dat altijd gelijk laat lopen…

 • Profielfoto
  BasBoo007

  Niks nana noppes geen 6.0.2 missschien via de Mac ?

 • Profielfoto
  GT1988

  Eindelijk! Had heel vaak last van deze bug dus blij dat het nu opgelost is!

 • Profielfoto
  Jorik

  Meteen geïnstalleerd op iPhone 5, zie nog niets op mijn iPad (3). Op m’n werk had ik wel last van wegvallende Wifi-verbindingen, thuis nergens last van: zal wel iets met Enterprise authenticiteit of certificaten te maken hebben. Ben benieuwd of het morgen beter is.

 • Profielfoto
  StijnDB

  iOS 6.0.2 is enkel voor de iPhone 5 en de iPad Mini. En als er een foutmelding opkomt, gewoon even wachten en morgenvroeg installeren, beetje te druk op de servers denk ik:p

 • Profielfoto
  Wolfii82

  Ik had nergens last van op mijn iPhone 5, toch maar geïnstalleerd, wie weet wordt het nóg beter.

 • Profielfoto
  Drixels

  alleen op iphone 5 en ipad mini

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie nog niets staan bij de software updates. Heb iPhone 4S. Yahoo meldt dat de volgende update 6.1 er voor het eind van deze maand aankomt met verbeteringen van knoppen voor muziek, downloaden van muziek via cellular data connection, verbeterde veiligheid van iCloud, aansturing van Apple TV via iOS 6 makkelijker bestellen van tickets via Siri, makkelijker melden van opmerkingen van Apple Maps en bug fixes.

 • Profielfoto
  koen

  Zonder problemen gedownload via wifi:razz:

 • Profielfoto
  freewel

  krijg niks op iphone 4s,3gs,4 en ipad2,3

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  StijnDB 8 minuten geleden
  iOS 6.0.2 is enkel voor de iPhone 5 en de iPad Mini. En als er een foutmelding opkomt, gewoon even wachten en morgenvroeg installeren, beetje te druk op de servers denk ik

  Sorry dat ik nu alweer op dit onderwerp reageer, maar de iPod touch 5G is in principe hetzelfde (qua internet) als de iPhone 5. Waarom krijg ik dan geen update?

 • Profielfoto
  jeroentje

  iphone is aan het updaten, viel me op dat wifi maar 1 streepje heeft.. kijken of het helpt

 • Profielfoto
  TonE

  Geen update beschikbaar voor mijn iPad 3

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie niks op mijn iPhone 4S. Heb ook gezien dat Yahoo News meldt dat er voor eind van deze maand een nieuwe update 6.1 voor iOS 6 komt, met verbeterde bediening van muziek door aangepaste knoppen, verhoogde veiligheid van iCloud, downloaden van iTunes muziek via cellular data connection, aansturing van Apple TV via iOS apparaten, makkelijker tickets bestellen via Siri (zal wel niet hier werken), makkelijker opmerkingen melden voor Apple Maps en bug fixes.

 • Profielfoto
  Str1kingf00l

  Ik heb zelf heel veel problemen met mijn wifi op mijn Iphone 4 dus het zou heel fijn zijn als ik hem kan updaten, maar dat doet hij niet…

 • Profielfoto
  jeroentje

  ja heeft geholpen

 • Profielfoto
  marciemarc

  Hier op de iPad4 ook geen update noodzakelijk blijkbaar.
  Met het ook op een eventuele Jailbreak, kan ik met een gerust hart updaten als straks 6.1 uitkomt ?

 • Profielfoto
  koen

  Nogmaals, het is alleen voor iPhone5 en iPad Mini.

 • Profielfoto
  100percentme

  Volgens cultofmac is hij niet voor andere apparaten dan de iPhone 5 en iPad mini. Als je een ander apparaat hebt, kun je dus NIET updaten.

  @marciemarc iOS6.1 beta 4 is te jailbreaken. Vermoedelijk duurt het niet lang voordat de gm van 6.1 te jailbreaken is.

 • Profielfoto
  murdock1

  Op mijn iphone 4Gs en mijn ipad 2 is nog geen update beschikbaar.

 • Profielfoto
  koen

  Op mijn iphone 4Gs en mijn ipad 2 is nog geen update beschikbaar.

  zucht….

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Nergens last van op mn 5, hier ga ik dus geen tijd aan verspillen:)

 • Profielfoto
  R-Flow

  Jongens, de update is alleen maar voor de iPhone 5 en iPad mini.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik had het ook wel voor iPod touch gewild:P mijn wifi werkt erg slecht.

 • Profielfoto
  koen

  @R-Flow: het is zinloos om dit te blijven herhalen, men leest de reacties toch niet…

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Al op me iphone 5 en ipad mini gedowload, ik merk niks hoor…

 • Profielfoto
  Drixels

  als je in het beginscherm dubbel klikt zie je dat de lay-out licht veranderd is.

 • Profielfoto
  union-jack

  Ik kan terug inloggen op de hotspots van Telenet.

 • Profielfoto
  StijnDB

  @Mathijss95 1 uur geleden
  StijnDB 8 minuten geleden
  iOS 6.0.2 is enkel voor de iPhone 5 en de iPad Mini. En als er een foutmelding opkomt, gewoon even wachten en morgenvroeg installeren, beetje te druk op de servers denk ik
  Sorry dat ik nu alweer op dit onderwerp reageer, maar de iPod touch 5G is in principe hetzelfde (qua internet) als de iPhone 5. Waarom krijg ik dan geen update?

  Het zou liggen aan een probleem tussen software en hardware, wat dus enkel bij de iPhone 5 en iPad Mini een probleem zou zijn.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  als je in het beginscherm dubbel klikt zie je dat de lay-out licht veranderd is.

  Volgens mij is er ook een rij icoontjes bij gekomen.

  O ja, de achterkant van mijn iPhone 5 is na de update ineens mooi kerstmisrood.
  :sarcastic:

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Maar StijnDB, waarom merk ik zelf dan dat de wifi slechter werkt. En daarnaast zegt NoutdeApplefan hetzelfde. En op andere fora kom ik het ook tegen dus ik denk toch dat de iPod best mee mocht in deze update;)

 • Profielfoto
  Facundo

  Apple vermeldt duidelijk dat deze update alleen voor iphone 5 en ipad mini is.

 • Profielfoto
  Drixels

  als je in het beginscherm dubbel klikt zie je dat de lay-out licht veranderd is.

  Volgens mij is er ook een rij icoontjes bij gekomen.

  O ja, de achterkant van mijn iPhone 5 is na de update ineens mooi kerstmisrood.
  :sarcastic:

  grapjas:D

 • Profielfoto
  StijnDB

  @Mathijss95 1 uur geleden
  Maar StijnDB, waarom merk ik zelf dan dat de wifi slechter werkt. En daarnaast zegt NoutdeApplefan hetzelfde. En op andere fora kom ik het ook tegen dus ik denk toch dat de iPod best mee mocht in deze update

  Dan zal Apple er nog moeten achterkomen! Misschien eens rapporteren bij Apple…

 • Profielfoto
  R-Flow

  @R-Flow: het is zinloos om dit te blijven herhalen, men leest de reacties toch niet…

  Jij las ‘m…

 • Profielfoto
  TeeJay

  Heeft niet geholpen, nog steeds geen WiFi verbinding mogelijk..
  Morgen maar weer met Apple bellen dan.

 • Profielfoto
  Loek1991

  Ik had er vooral last van met Sonos. Elke keer als ik de Sonos-app opende op m’n iPhone 5 kon hij de componenten niet vinden terwijl hij het op mijn iPad 2 wel gewoon altijd deed. Net 6.0.2 op m’n iPhone 5 gezet en de Sonos-app zoekt nu niet meer naar componenten maar heeft ze direct gevonden. Blij met deze update dus.

 • Profielfoto
  marciemarc

  Musclenerd beveelt aan om NIET te updaten naar 6.0.2 indien je in de toekomst een jailbreak wilt kunnen gebruiken. Er schijnen toch enkele tweaks in te zitten die de huidige JB methodes ingewikkelder of zelfs onmogelijk maken.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Hopelijk verbetert dit de snelheid van de App Store als ik op WiFi zit op m’n iPhone 5. Installeren en updates van apps gaat supertraag over WiFi waardoor ik dat eigenlijk altijd via 3G doe. Dat terwijl volgens een speedtest mijn WiFi-verbinding altijd minstens 3 keer zo snel is.:(

 • Profielfoto
  Hans3920

  Op de nieuwe iPod nano is er ook een update naar versie 1.2

 • Profielfoto
  GeertGB

  Lijkt me een voorbarige titel. Beter is: Apple hoopt hiermee de WiFi problemen op te lossen (maar was hier bij de vorige update ook al niet in staat).

 • Profielfoto
  nicj56

  Heb geen iOS 6.0.2 op mijn iPhone 4S hoe kan kan dat of is dat alleen voor mensen met een iPhone 5 en iPad mini?

 • Profielfoto
  Ilupo

  Net mijn iphone5 ge-update, kreeg gelijk een melding dat er een nieuwe updat beschikbaar was.

 • Profielfoto
  GeertGB

  En inderdaad. WiFi problemen lijken dus weer niet opgelost. Faal. Apple is lekker bezig. iOS 6.x lijkt wel Vista for iDevices!

 • Profielfoto
  toineenzo

  Waarom doen ze het dan niet meteen op alle apparaten?? -_-

 • Profielfoto
  Sunshine

  “iOS 6.0.2 is een delta-update, wat betekent dat het niet een volledig nieuwe versie van iOS gedownload hoeft te worden”
  De download was volgens iTunes ruim 800 Mb. Is dat niet het volledige iOS?
  Dan toch wel minstens het leeuwendeel…. denk ik???

 • Profielfoto
  sanomi78

  Ook ik kan helaas bevestigen dat het WiFi probleem niet is opgelost. Dit is toch echt te gortig op een 50mbit verbinding: http://t.co/htK4BtbR

 • Profielfoto
  Frank1964

  Ook bij mij is het probleem niet over…… Zolang je in de buurt van je AP bent is alles prima en ook de doorvoer snelheid, maar zodra je er een meter vandaan loopt hen je nog steeds prima ontvangst maar zeker de helft van je data snelheid. Na 2 meter heb ik nog steeds volle ontvangs, maar stopt alle data verkeer !