Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 december 2012

tv-interview met Tim Cook nu online

Tim Cook was gisteren op de Amerikaanse televisie. NBC’s Brian Williams interviewde hem voor het programma Rock Center. Cook praat over de zelfde onderwerpen die langskomen in het Businessweek-interview dat op dezelfde dat uitkwam. Op televisie krijgen we echter ook iets meer van het mens achter de CEO te zien. Het volledige programma is nu terug te kijken.


Naast onderwerpen als Apple’s kaartendienst, werk in China en de V.S. en de toekomst van Apple in de televisiemarkt spreekt Cook ook over zichzelf en over Steve Jobs. Die wist hem in 5 minuten te overtuigen om voor het bijna failliete Apple te komen werken, terwijl Cook toen net begonnen was met een carrière bij het toen nog succesvolle Compaq. Over het overlijden van Jobs vertelt Cook dat hij tot het allerlaatste moment de gedachte had dat zijn kompaan er weer bovenop zou klimmen, simpelweg omdat hij dat altijd deed in zijn werk en bij zijn ziekte.

Rock Center kijkt ook naar de jeugd en het privéleven van Tim Cook. Zo blijkt hij in Alabama tijdens zijn tienerjaren in (hoe kan het ook anders) een aluminiumfabriek gewerkt te hebben, voor hij ging studeren op Duke University. Over zijn huidige privéleven laat Cook weinig los. Hij vertelt dat hij elke ochtend om 5 uur in de sportschool staat en dat hij graag National Parks bezoekt om te ontspannen. Vragen over een wederhelft mochten blijkbaar niet gesteld worden aan deze ‘confirmed bachelor’, want dat onderwerp komt niet aan bod.

Brian Willliam’s pogingen om te ontfutselen waar Apple nog meer aan werkt blijken geen effect te hebben. Wel krijgt hij van Tim Cook een samenvatting van wat Apple doet in een hapklaar citaat.

Our whole role in life is to give you something you didn’t know you wanted and then once you get it, you can’t imagine your life without it.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
tv-interview met Tim Cook nu online
Sluiten