Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 december 2012

Google Maps vindt weg naar iOS terug

Eerst was het de vraag of het er überhaupt zou komen, vervolgens leek het onzeker of het Apple’s goedkeuring wel zou krijgen, maar nu is het er dan toch eindelijk van gekomen: Google Maps heeft zijn weg teruggevonden naar de App Store en ziet er volgens de makers beter uit dan op Android!

Eerder dit jaar koos Apple ervoor om Google’s kaarten in iOS te verruilen voor een zelfgemaakte kaartendienst. Google weigerde namelijk om functies als vector-kaarten en turn-by-turn-navigatie in te bouwen. Surprise surprise: in de nieuwe Google Maps app zitten ze wél, samen met Google’s onvolprezen points-of-interest-database.

De nieuwe app doet in weinig denken aan de oude iOS-Kaarten-app. Google heeft dezelfde kaarten gebruikt die Android-gebruikers al jaren kennen. Gebouwen in grote steden zijn erop aangegeven als grijze blokken. Omdat het vectorkaarten zijn, laden ze veel sneller dan voorheen.

3D-weergave in Amsterdam

Net als in Apple’s eigen kaarten-app kun je kaarten nu draaien in elke richting en wordt een kaart in 3D getoond als je met twee vingers van boven naar beneden beweegt. Door op een locatie te tikken krijg je er meer informatie over. Zo krijg je bij winkels en bedrijven recensies, contactgegevens en foto’s te zien. Bij OV-haltes zie je welke trams, bussen of metro’s er stoppen. Daarnaast kun je elke locatie bekijken via Street View én is het mogelijk om er direct naartoe te navigeren.

Navigatie-functie

De nieuwe Google Maps-app heeft een volledige navigatie-functie. Je krijgt verschillende route-opties en er wordt rekening gehouden met files op de snel- en regionale wegen. Tijdens het rijden zie je de route in 3D voor je. Een stem spreekt de route voor je uit.

Informatie bij points-of-interest

De nieuwe Kaarten-app van Google is een gigantische verbetering ten opzichte van de versie die voorheen standaard op elk iOS-apparaat stond. De app werkt sneller en heeft meer functies, waarvan sommige (nog) ontbreken in Apple’s eigen Kaarten-app, zoals Street View en een uitgebreide database aan winkels, bedrijven en andere locaties.

Apple’s besluit om niet langer met Google Maps te werken en een eigen kaartendienst te beginnen heeft het bedrijf duidelijk wakker geschud. De app is niet alleen beter dan voorheen, Google geeft zelfs toe dat de ervaring op iOS beter is dan de Google Maps-app op Android… Nóg een reden om een iPhone te kopen, dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps vindt weg naar iOS terug
Sluiten