Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 december 2012

‘Gebruikers missen poorten op iPad’

Het komt niet vaak voor dat Apple  in tevredenheidsonderzoeken andere merken voor moet laten gaan. Toch is dat gebeurd bij een onderzoek onder tabletgebruikers van TechHive. iPad-gebruikers blijken daarin erg tevreden te zijn, bezitters van een Samsung Galaxy Tab of de Google’s Asus Nexus 7 zijn dat nóg meer en wel om één specifieke reden: poorten.

In het onderzoek werd gebruikers gevraagd om punten te geven op verschillende onderdelen van de tablet. De iPad kreeg de beste score voor de interactiesnelheid van het beeldscherm, batterijduur en snelheid van het apparaat. Ook werden hoge scores gegeven voor gebruiksgemak. Het énige waar gebruikers niet over te spreken waren, is het gebrek aan poorten om randapparatuur aan te sluiten. Hierdoor eindigde de iPad niet op de eerste, maar een nipte derde plaats.

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je een slechte keus gemaakt hebt. Zo liet de iPad de concurrenten ver achter zich als het aankomt op betrouwbaarheid. Slechts vier procent van de iPad-bezitters gaf aan een serieus technisch probleem ervaren te hebben. Bij Samsung was dit zeven en bij Asus/Google zelfs twaalf procent. Ook werd gebruikers gevraagd welke tablet ze anderen zouden aanraden. Ook hier kwam de iPad op de eerste plaats, gevolgd door Asus/Google en Samsung.

Het échte goede nieuws voor Apple zat echter in andere productsoorten waar TechHive onderzoek naar deed. In alle categorieën waar het bedrijf producten maakt, laptop, desktop en smartphone, eiste Apple de eerste plaats op.

Gelukkig maar, kan het toch nog een vrolijke kerst worden in Cupertino.

Reageer op artikel:
‘Gebruikers missen poorten op iPad’
Sluiten