Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 december 2012

Forrester: iPhone populairst onder ‘Generation Y’

Generation Y, de smartphone-savvy doelgroep tussen 24 en 32 jaar oud, blijkt volgens een onderzoek van Forrester Research in de Verenigde Staten het meest gesteld te zijn op de iPhone. 29% van de smartphone gebruikers in deze doelgroep heeft een iPhone.

Tweede in de rij is Samsung met 20% van de Y-doelgroep. Generation Y kenmerkt zich als een grootgebruiker van internet en technologie. Ze heeft een laptop, een smartphone en vaak ook een tablet. Ze is volop aanwezig op sociale media en heeft gemiddeld 268 Facebookvrienden. Wij weten natuurlijk dat de iPhone daar de beste tool voor is.

Middelen we de cijfers over alle generaties, dan gaat Samsung aan kop met 24%, Apple en LG hebben beiden 18%. De laatste wordt met name gebruikt door 65+’ers.

Reageer op artikel:
Forrester: iPhone populairst onder ‘Generation Y’
Sluiten