Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 december 2012

Fans niet welkom op nieuwe Apple-campus

De eerste steen van Apple’s nieuwe campus in Cupertino moet nog gelegd worden maar nu al is er één ding duidelijk: ‘wij’ Apple-fans zijn er niet welkom. Met een oppervlakte van meer dan 260.000 vierkante meter zou je denken dat er wel ruimte vrijgemaakt kan worden voor een bezoekerscentrum, museum of een mooi unibody-altaartje waar loyale fans wijlen Steve Jobs kunnen vereren, maar de kans hierop lijkt nihil.

David Greelish begon een petitie om Apple aan te sporen een bezoekerscentrum in te richten op de nieuwe campus. Geïnteresseerden zouden daar de rijke geschiedenis van Apple kunnen aanschouwen. Zijn initiatief kan niet bepaald succesvol genoemd worden. De petitie heeft tot nu toe steun gekregen van 41 ondertekenaars. Nog belangrijker: Apple’s marketing-VP Phil Schiller heeft al laten weten dat het bezoekerscentrum er wat hem betreft nooit zal komen.

In een reactie op Greelish’ voorstel legt Schiller uit dat Apple niet bezig is met het verleden maar altijd de blik op de toekomst gericht heeft.

We are focused on inventing the future, not celebrating the past. Others are better at collecting, curating and displaying historical Items. It is not who we are or who we want to be.

Volgens hem zijn anderen beter in het bewaren van de geschiedenis en gelijk heeft hij. Een paar kilometer verderop ligt immers het Computer History Museum waar niet alleen Apple’s geschiedenis verteld wordt maar ook die van de computer in de afgelopen honderd jaar.

Op Apple’s huidige hoofdcampus in Cupertino is ook geen bezoekerscentrum ingericht. Apple-fans zijn daar echter wel welkom in de Company Store waar t-shirts en prularia voorzien van Apple-logo’s verkocht worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fans niet welkom op nieuwe Apple-campus
Sluiten