Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 december 2012

Eerste iPadkrant ‘The Daily’ stopt de persen

The Daily begon een kleine twee jaar terug als de eerste dagelijkse krant die speciaal voor de iPad was ontwikkeld. Eigenaar Rupert Murdoch onthulde het project vol trots en vertelde dat Steve Jobs himself bij de ontwikkeling betrokken was. De krant bood meer interactie en had een op de iPad-afgestemde interface.

Dit alles bleek niet genoeg om rendabel te zijn. Zojuist is bekend geworden dat The Daily op 15 december zijn laatste editie zal uitbrengen. Daarna stopt de krant definitief. De krant zou er te lang over doen om voldoende abonnees te trekken. Een gedeelte van het personeel wordt overgeplaatst naar een traditionele krant van Murdoch’s Newscorp. De overige medewerkers komen op straat te staan.

From its launch, The Daily was a bold experiment in digital publishing and an amazing vehicle for innovation. Unfortunately, our experience was that we could not find a large enough audience quickly enough to convince us the business model was sustainable in the long-term. Therefore we will take the very best of what we have learned at The Daily and apply it to all our properties.

Reageer op artikel:
Eerste iPadkrant ‘The Daily’ stopt de persen
Sluiten