Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 18 december 2012
Leestijd: 1 minuut

Checkt Apple in bij Foursquare?

Een van de meest gehoorde klachten over Apple’s eigen kaartendienst op iOS is de gebrekkige hoeveelheid zogenaamde points-of-interest. Het aantal restaurants, winkels en bedrijven op de kaarten steekt schril af tegen de alomvattende database in Google Maps. Misschien komt daar binnenkort echter verandering in, met een beetje hulp van Foursquare.

Foursquare is een gratis dienst waarbij gebruikers via het web of een app locaties kunnen aanmaken, inchecken en tips of foto’s achterlaten. Volgens de Wall Street Journal zijn Apple en Foursqaure begonnen met verkennende gesprekken over het mogelijk gebruik van de wereldwijd opgebouwde database aan points-of-interest.

Eerder suggereerden we op OMT al dat het inzetten van Foursquare of Facebook een uitkomst zou kunnen zijn voor Apple’s kaartendienst. Omdat deze diensten het publiek inzetten om locaties aan te maken en te updaten zijn dergelijke databases vaak up to date en voorzien van veel lokale informatie. Daarin dreigt tegelijkertijd ook het grootste gevaar van de inzet van Foursquare. Als een dergelijke dienst zijn polariteit bij gebruikers verliest, verdwijnt ook de bron voor het bijhouden van de database aan locatiegegevens.

Ben jij bereid om met Foursquare in te checken om Apple’s Kaarten-app beter te maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Checkt Apple in bij Foursquare?
Sluiten