Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 december 2012
Leestijd: 1 minuut

Bloomberg: Apple oorzaak stijging misdaad in New York

Burgemeester Bloomberg van New York City had laatst goed nieuws te vertellen: nog nooit waren er zo weinig mensen vermoord of neergeschoten in zijn stad als in 2012. Tegelijkertijd bezorgt het merk Apple hem slapeloze nachten, want de groeiende diefstal van iDevices is verantwoordelijk voor een stijging in het aantal overvallen in de stad.

Het aantal diefstallen en berovingen steeg dit jaar in New York met 3,3% naar 108.432. Een absolute stijging van 3.484 vergrijpen. Bij 3.890 vergrijpen betrof het een iPhone, iPad of ander gewild Apple-product. Je zou dus kunnen stellen dat wanneer Apple niet zo populair zou zijn, naast moordaanslagen en schietpartijen ook het aantal diefstallen en berovingen gedaald zou zijn.

Burgemeester Bloomberg raadde in een radio-interview Apple-bezitters die geen onderdeel willen worden van deze statistieken aan, om hun apparaten in een lastig te bereiken binnenzak mee te dragen.

Op zich is deze trend niet nieuw. De witte koptelefoontjes van de iPod zorgde in 2004 al voor een aantal opzienbarende berovingen. Dit probleem behoord inmiddels tot het verleden, omdat Apple al lang niet meer de enige producent is van witte dopjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloomberg: Apple oorzaak stijging misdaad in New York
Sluiten