Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 december 2012

Apple/HTC-deal levert Samsung weinig op

Een overeenkomst die Apple en HTC vorige maand sloten is openbaar gemaakt door concurrent Samsung. Nou ja, openbaar… het overgrote deel van het 143-pagina-tellende document is zwart gemaakt. Het bedrijf eiste inzage in de overeenkomst in de roemruchte rechtszaak tussen Samsung en Apple in California.

Samsung kreeg een monsterboete opgelegd van meer dan 1 miljard euro voor het schenden van patenten van Apple. Daarnaast zijn claims afgewezen dat Apple zou moeten betalen voor technologie die in handen is van Samsung. In de overeenkomst tussen Apple en HTC hoopte Samsung argumenten te vinden om alsnog een licentie-overenekomst af te dwingen en een verbod op de verkoop van Samsung smartphones en tablets te voorkomen. Of dat lukt met de informatie die nu openbaar gemaakt is valt te betwijfelen.

 

De overeenkomst die Apple en HTC gesloten hebben blijkt alleen te gelden voor niet-exclusieve patenten die niet aan andere partijen doorverkocht mogen worden. Apple’s patenten op het uiterlijk van iOS-apparaten vallen niet onder de overeenkomst. Dat is slecht nieuws voor Samsung. Het bedrijf is immers onder andere voor het schenden van dit soort patenten veroordeeld. Ook blijkt elementaire informatie, zoals afgesproken bedragen niet openbaar gemaakt te hoeven worden. Het is dan ook maar de vraag of Samsung iets wijzer wordt van de overeenkomst.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple/HTC-deal levert Samsung weinig op
Sluiten