Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 december 2012

Apple versoepelt ‘Made for iPhone’ richtlijnen

De bedenkers en 1.000 backers van POP, een Kickstarter project dat verschillende oplaadconnectors combineert in één strak ontworpen beschuitbusvormige accu, kunnen rustig adem halen. Het apparaat voldoet toch aan de Made For iPhone (MFi) richtlijnen en mag geproduceerd worden.

Er was ophef ontstaan nadat Apple had laten weten dat accessoires die de nieuwe Lightning-connector combineren met andere connectors, waaronder de inmiddels antieke 30-pins connector van Apple zelf, niet voldoen aan het MFi-programma. Dit was juist één van de unieke features van de ‘charging hub’ POP, die naast deze twee automatisch oprolbare Apple connectors ook micro-USB en twee gewone USB-poorten voert. Het zou het toekomstige product degraderen tot het niveau van illegale Chinese accessoires. Reden voor bedenker James Siminoff om op Kickstarter aan te kondigen dat backers hun geld zouden terugkrijgen.

Apple-woordvoerder Tom Neumayr vertelde aan CNET dat de oude regels waren ingesteld, omdat Apple wilde voorkomen dat de Lightning connector zou kunnen conflicteren met de 30-pins connector. Op de manier waarop de connectors in de POP zijn gecombineerd bestaat dit risico echter niet. Reden voor Apple om de regels aan te passen.

Siminoff vertelde CNET dat hij met stomheid was geslagen over deze snelle actie van Apple. Hij had überhaupt niet verwacht dat iemand bij Apple zijn probleem zou opmerken:

It’s great news. It’s crazy. If you had asked me yesterday morning ‘what did we think was going to come out of this?’ I wouldn’t have even thought anybody — not even a line-level employee — would have seen this at Apple.”

Het is uiteraard ook goed nieuws voor de 1.000 backers, al zullen ze waarschijnlijk langer moeten wachten op hun POP dan vooraf bedacht, maar volgens Kickstarter hoort dat nu eenmaal bij Kickstarter.

Reageer op artikel:
Apple versoepelt ‘Made for iPhone’ richtlijnen
Sluiten