jann47
jann47 Nieuws 11 december 2012

Apple patent op afbeelding bij binnenkomend gesprek

Apple Insider meldt dat USPTO Apple een patent heeft toegekend op het afbeelden van de persoon die je opbelt op je telefoon. Die techniek is al bekend en in gebruik. Het patent beschrijft echter een interessante toevoeging. Op het moment van bellen kan er een keuze worden gemaakt uit verschillende afbeeldingen op grond van vooraf vastgelegde criteria.

Elk communicatieprotocol kan worden gebruikt om te bepalen wie de beller is, dus ook tekst berichten. Welke afbeelding er uiteindelijk wordt gekozen is afhankelijk van de instelling van verschillende filters.

Uit een pool van afbeeldingen wordt de meest gewenste gekozen. Die pool is te vinden op het apparaat zelf maar er kunnen ook afbeeldingen of video snippets worden gebruikt van andere bronnen als de Cloud, zoals op een van de bij het patent behorende tekeningen is te zien. Dat maakt de mogelijkheden veel groter. Zo kan er onder andere worden gezocht op plaatsaanduidingen. Iemand belt je uit Amsterdam, dan kan er worden gekeken naar een afbeelding van die persoon tijdens een eerdere trip naar Amsterdam. Of de tijd kan gebruikt worden. Is het nacht dan een afbeelding van de beller in de avond.

Timothy B. Martin en Gregory Charles Lendley worden genoemd als uitvinders. de patentaanvraag werd gedaan op 31 augustus 2010 en het patent is vandaag, 11 december 2012 toegekend

Reageer op artikel:
Apple patent op afbeelding bij binnenkomend gesprek
Sluiten