Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 december 2012

Apple benoemt de beste apps van 2012

De mensen van Apple hebben de koppen bij elkaar gestoken om net als vorig jaar te bepalen wat de beste iOS apps zijn van 2012. Er zijn aparte winnaars voor iPhone en voor iPad en aparte categorieën voor apps en games. Ook is er een lijstje met ‘runner ups’, of zoals Apple het zelf noemt ‘finalisten’.

Voor iPhone is de beste app Action Movie FX (gratis). Met deze populaire app plak je Holywood-style special effects in je eigen filmpjes. Zo kun je helikopters laten neerstorten, raketinslagen en botsingen tussen auto’s simuleren. Als beste game komt Rayman Jungle Run (€ 2,69) van Ubisoft uit de bus. Dit spel is afgeleid van Rayman Origins dat op de grote game consoles draait. Maar met dezelfde elementen is wel een nieuwe wereld geschapen. Het spel lijkt in het begin een beetje saai maar is – doordat Rayman gedurende zijn run door de jungle steeds meer vaardigheden verwerft – uiterst verslavend.

De finalisten voor iPhone zijn Airbnb (gratis), de marktplaats voor particuliere vrije bedden en appartementen en de game Super Hexagon (€ 0,89). Je toegewijde redacteur heeft inmiddels één keer Airbnb gebruikt in Parijs en is er zeer over te spreken. Dat ik niet de enige ben bleek gisteren, toen bekend werd gemaakt dat Airbnb dagelijks meer bedden vult dan het gehele Hilton-concern.

Voor de iPad is de beste app Paper by FiftyThree (gratis met in-app aankopen voor extra functies), waarmee je ideeën tot leven komen in prachtige tekeningen. Tijdens afgelopen WWDC won FiftyThree Inc. er al een Apple Design Award mee. De beste game is The Room (€ 1,79), waarin je problemen en puzzels moet oplossen in een mysterieuze 3D wereld.

De finalisten voor iPad zijn de Eurosport Player (gratis), waarmee je naar Eurosport 1 en 2 kijkt op je iPad of iPhone en de game Eufloria HD (€ 2,69). Omdat we het laatste spel niet zelf gespeeld hebben volstaan we even met de beschrijving uit de App Store:

Ervaar ruimte exploratie, verovering, plantgroei, en bio-mechanische evolutie. Verover asteroiden diep in het heelal en gebruik hun grondstoffen om plantaardig wezens to kweken die voor je werken. Plan strategieen tegen kunstmatig intelligente tegenstanders die met elkaar wedijveren voor dezelfde grondstoffen en grondgebieden.”

Hadzikidee, ga daar maar eens voor zitten. Het is gelukkig weekend…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple benoemt de beste apps van 2012
Sluiten