Android-apps op je Mac, gewoon omdat ’t kan

Door: Koen van Tongeren - 25 reacties

Bij sommigen dingen in het leven moet je je gewoon even niet de vraag stellen: ‘Waarom?’, simpelweg omdat alleen het antwoord ‘Omdat het kan.’ gegeven kan worden. Een goed voorbeeld daarvan is Bluestacks. Deze startup heeft het mogelijk gemaakt om Android-apps op je Mac te laten draaien, inderdaad, gewoon omdat het kan.

De Mac-app van Bluestacks combineert een App Store voor je Android-apparaat én een emulator. Je hebt direct toegang tot de meer dan 750.000 Android-apps die er gemaakt zijn. Heb je een Android-apparaat dan kun je ze daarop installeren vanuit de app. Wil je een App op de Mac gebruiken, dan is de keuze beperkter aangezien de meeste apps geoptimaliseerd zijn voor touch screens in plaats van reguliere computerbediening. 

Toch kan Bluestacks voor sommigen erg interessant zijn. Op deze manier wordt het namelijk voor het eerst mogelijk om diensten als Instagram en Flipboard op de Mac te gebruiken. Ook is kun je nu Facebook als app op je Mac installeren. Gelukkig maar, want zo’n webbrowser is zó 2012.

Bluestacks is vanaf nu als gratis beta te downloaden.

Voor welke Android-app zie jij meerwaarde op je Mac?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Shazam of Soundhound.

 • Profielfoto
  poxx

  Ik zou het een vooruitgang vinden als het andersom ook zou kunnen. Met een Androidtablet is nauwelijks contact te maken met de macwereld. iCloud kunnen bereiken vanaf Android is toch wel het minste…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Is het eigenlijk ook mogelijk om iOS Apps te draaien op Mac met de iPhone Simulator die je bij Xcode krijgt?

 • Profielfoto
  Gwnthijs

  Ik heb deze app al sinds gisteren

 • Profielfoto
  ququlequ

  Ik heb deze app al sinds gisteren

  Boefje

 • Profielfoto
  BvdStaay

  Je jan iCloud volgens mij prima bereiken vanaf Android: in Chrome kun je naast zoekveld roll down menu kiezen en dan voor de optie Desktopsite kiezen. Kun je er bij alsof achter PC of Mac via browser

 • Profielfoto
  iFlorens

  NU.nl lijkt me niet verkeerd, vind de website zo onoverzichtelijk

 • Profielfoto
  james20

  Dit vind ik toch een rare zin.

  Ook is kun je nu Facebook als app op je Mac installeren.

 • Profielfoto
  floris4970

  Is het eigenlijk ook mogelijk om iOS Apps te draaien op Mac met de iPhone Simulator die je bij Xcode krijgt?

  nee, als je een iOS app in die simulator wil gebruiken moet je de ‘source code’ er van hebben, dit is omdat de code voor de iphone simulator voor intel procesoren word omgezet en die voor de iphone zelf voor mobile processors.

 • Profielfoto
  iQuinten

  Yes eindelijk Ziggo app op mn mac:)

 • Profielfoto
  iDavid

  Ik heb deze app al sinds gisteren

  Ik al maanden…. Beetje laat iPhoneclub..

 • Profielfoto
  JeroenXC

  Heb hem ook al een tijd terug op mijn mac gehad, zou je whatsapp op je mac kunnen draaien.
  Maar er kon van alles maar whatsapp zat er niet bij dus de boel maar weer verwijderd.

 • Profielfoto
  bonoman

  Je jan iCloud volgens mij prima bereiken vanaf Android: in Chrome kun je naast zoekveld roll down menu kiezen en dan voor de optie Desktopsite kiezen. Kun je er bij alsof achter PC of Mac via browser

  Meer uitleg graag

 • Profielfoto
  Kdingo

  Je jan iCloud volgens mij prima bereiken vanaf Android: in Chrome kun je naast zoekveld roll down menu kiezen en dan voor de optie Desktopsite kiezen. Kun je er bij alsof achter PC of Mac via browser

  Meer uitleg graag

  Volgens mij bedoelt hij dat je in Google Chrome (internet App van Android) de desktop versie aan kan zetten en zo naar http://www.iCloud.com kan surfen, om daar dan je iWork, agenda etc. te kunnen bereiken:wink:
  .
  .
  .
  .
  @floris4970 ah oké! Jammer dat dat nu weer niet gaat.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Shazam of Soundhound.

  Exactly!

 • Profielfoto
  twenske

  Kan iemand me vertellen wat de toegevoegde waarde is? Kunnen de apps ook tussen telefoon en mac gegevens delen? Bijv whatsapp op mac sync met iphone? zoals iMessage zou mooi zijn….

 • Profielfoto
  iHoutem

  Iemand de oplossing voor Ziggo TV te kijken zonder Android telefoon? Ik krijg ’n foutmelding als ik de App d’r op wil zetten. Geen netwerk o.i.d.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Cool, ga ik zeker installeren!

 • Profielfoto
  DaRoqii

  28 dec 2012

  […]want zo’n webbrowser is zó 2012.

  Is het nu dan al 2013?

 • Profielfoto
  iPredict

  Om die reden “omdat het kan” is Android zo bloated aan features die maar 1% van de gebruikers daadwerkelijk gebruikt, en de ervaring voor de rest van de gebruikers verminderen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Kan iemand me vertellen wat de toegevoegde waarde is? Kunnen de apps ook tussen telefoon en mac gegevens delen? Bijv whatsapp op mac sync met iphone? zoals iMessage zou mooi zijn….

  Je kan er wel emee whatsappen maar dit gaat heeeeel erg omslachtig. Dan moet je contactpersoon jou een bericht sturen en moet je deze ongelezen laten. Zodra je je whatsapp dan verifieer op je de Android omgeving pushed the Whatsapp server de ongelezen berichten door naar je app en kan je gewoon chatten je heb uiteraard geen toegang tot je contactpersonen dus jij kan het gesprek in principe niet beginnen.

  Kort samengevat: wat moet je met deze onzin als je een iPhone hebt?

 • Profielfoto
  jeroenbunte

  Met het programmaatje FLUID kun je zelf heel simpel Mac apps maken, het zijn eigenlijk een soort van snelkoppelingen naar websites maar dan in een app achting omgeving, staat gratis in de Mac appstore…….

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Ik heb hetzelfde.
  Hij zoekt bij install een aantal markten af, maar stopt bij mij bij de tweede. Het komt dus nooit bij de android market, waar de app staat. En dan krijg je de melding ‘app niet gevonden, check network’

  Update:
  heb het gevonden.
  Als je bij apps op de AppStore apps drukt, zie je dat er drie zijn geïnstalleerd, maar niet de andoird marktplaats. Klik op zo’n store en je kan er in shoppen. Je moet je eerst aanmelden bij een store, behalve bij Get Jar.
  Daar vind je de android market.

  Update:
  Helaas kan je die niet downloaden, dat kan van Google alleen op een android device (en die hebben de meeste hier van ons niet). Je kan je apps dan syncen van je device naar je Mac.

  Of te wel, je kan geen Nederlandse apps downloaden en dus geen Ziggo op je iMac voor ons Apple fans.

  Het wachten is op iets soortgelijks voor iOS

  Iemand ervaring al opgedaan met Netflix?

 • Profielfoto
  toineenzo

  Heb al heel lang geleden gedownload maar meteen verwijderd! Waarom? Crashes, 100e bugs enz… Heen fatsoenlijke beta

 • Profielfoto
  Ruben

  Het is al maanden mogelijk om in de nieuwe Parallels Desktop 8 een kant en klaar installatie van Android te downloaden. Met wat truukjes is daar binnen 10 minuten ook de Android Market in aan de praat te krijgen. Heb er een tijdje mee gespeeld, maar echt geweldig vind ik het niet.