Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 december 2012

Android-apps op je Mac, gewoon omdat ’t kan

Bij sommigen dingen in het leven moet je je gewoon even niet de vraag stellen: ‘Waarom?’, simpelweg omdat alleen het antwoord ‘Omdat het kan.’ gegeven kan worden. Een goed voorbeeld daarvan is Bluestacks. Deze startup heeft het mogelijk gemaakt om Android-apps op je Mac te laten draaien, inderdaad, gewoon omdat het kan.

De Mac-app van Bluestacks combineert een App Store voor je Android-apparaat én een emulator. Je hebt direct toegang tot de meer dan 750.000 Android-apps die er gemaakt zijn. Heb je een Android-apparaat dan kun je ze daarop installeren vanuit de app. Wil je een App op de Mac gebruiken, dan is de keuze beperkter aangezien de meeste apps geoptimaliseerd zijn voor touch screens in plaats van reguliere computerbediening. 

Toch kan Bluestacks voor sommigen erg interessant zijn. Op deze manier wordt het namelijk voor het eerst mogelijk om diensten als Instagram en Flipboard op de Mac te gebruiken. Ook is kun je nu Facebook als app op je Mac installeren. Gelukkig maar, want zo’n webbrowser is zó 2012.

Bluestacks is vanaf nu als gratis beta te downloaden.

Voor welke Android-app zie jij meerwaarde op je Mac?

Reageer op artikel:
Android-apps op je Mac, gewoon omdat ’t kan
Sluiten