Will.i.am komt met iPhonecamera-accessoire

15 reacties

Gadgets lijken een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op artiesten. Zo verbond producer Dr. Dre z’n naam aan een lijn razend populaire koptelefoons van Monster Beats en volgde popster Lady Gaga volgde enige tijd later in zijn voetsporen. Nu betreedt ook Will.i.am de markt voor gadgetaccessoires, de artiest is namelijk van plan een lijn met accessoires voor de iPhone op te zetten.

Will.i.am is voornamelijk bekend van The Black Eyed Peas en heeft daarnaast samengewerkt met artiesten als Michael Jackson, Justin Bieber en Destiny’s Child. Een accessoire als oordopjes of een serie koptelefoons lag dus in de lijn der verwachtingen, maar Will.i.am gooit het over een andere boeg voor z’n eerste product. Hij zal namelijk een accessoire lanceren die het mogelijk maakt om nog betere foto’s met je iPhone te maken.

Het product, dat morgen gelanceerd zal worden, is in feite een op zichzelf staande camera. Zo beschikt de i.am+, zoals het product gaat heten, over een eigen sensor en eigen lens. Je klikt de iPhone als het ware in de camera vast. Het scherm voor de iPhone wordt vervolgens gebruikt als viewfinder. Ook biedt de iPhone uiteraard de mogelijkheid gemaakte foto’s direct te bewerken en te delen. De i.am+ maakt het mogelijk om 14 megapixel foto’s te maken, waar de camera van de iPhone 5 normaliter blijft steken op foto’s van ‘maar’ 8 megapixels.

De Britse warenhuisketen Selfridges zal het product vanaf begin december gaan verkopen, naar de prijs blijft het nog even gissen. De artiest heeft al wel gesprekken met Apple achter de rug over zijn toekomstplannen. Het i.am+ camera-accessoire zal beschikbaar zijn voor zowel de iPhone 4 en iPhone 4s als de iPhone 5.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  martijn_

  Zou het dan eindelijk mogelijk worden om in te zoomen :)?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  geinig, en binnenkort komt-ie ook nog even doodleuk met zijn eigen domeinnaam: http://will.i.am

 • Profielfoto
  seek

  Ben benieuwd of dit wel echt wat zal zijn. En wie zit er te wachten op een extra blokje wat je in je iPhone moet prikken om foto’s te maken.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Epic Failure.

 • Profielfoto
  Robinnap

  Will.i.am filmde videoclips ookal met een Ipad.

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Nou ik kan me voorstellen dat het voor mensen die veel foto’s met hun iPhone maken best een leuke add on kan zijn. Het is namelijk maar een klein dingetje dat je hoef toe te voegen om betere foto’s te maken. Maar sorry epic failure vind ik wat vroeg tijdig, het apparaatje is nog niet eens uit! Waarom mensen nou zo negatief reageren snap ik eerljik gezegd niet, als je het niet wil hebben koop je het toch niet.

 • Profielfoto
  His_Dudeness

  Die gast is een epic failure.

 • Profielfoto
  Obi

  Het blijft toch apart dat een zanger opens ‘expert’ is op het gebied van optiek…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Do.i.care? Nope…:D

 • Profielfoto
  Richard74

  En die heeft hij vast ook zelf ontworpen en bedacht……

 • Profielfoto
  bestbier

  Jongens, geef die man eens een kans. Hij is al jaaaaaren Apple-fan en wil een eigen lijn op de markt zetten. Wat is daar nou mis mee? Dat doet Dr. Dre en Marley ook en niet voor Android dus wees daar nou eens blij mee? Altijd gelijk dat negatieve geneuzel van hollanders hier. Pffffffff….

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik vind de Black eyed peas/will.i.am best wel goed hoor:P

 • Profielfoto
  seek

  Na zien Engadget intro: Wat een bagger. Precies zoals ik dacht: Een paar sukkels met te veel geld denken dat ze iets bijzonders kunnen maken. NOT

 • Profielfoto
  seek

  @bestbier Moet je het ‘geneuzel’ van Amerikanen eens lezen: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1497918:-D

 • Profielfoto
  Ericboogieman

  Ik zou hem toch de Will.I.Cam hebben genoemd… Gemiste kans.