Anth
Anth Accessoires 27 november 2012

Will.i.am komt met iPhonecamera-accessoire

Gadgets lijken een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op artiesten. Zo verbond producer Dr. Dre z’n naam aan een lijn razend populaire koptelefoons van Monster Beats en volgde popster Lady Gaga volgde enige tijd later in zijn voetsporen. Nu betreedt ook Will.i.am de markt voor gadgetaccessoires, de artiest is namelijk van plan een lijn met accessoires voor de iPhone op te zetten.

Will.i.am is voornamelijk bekend van The Black Eyed Peas en heeft daarnaast samengewerkt met artiesten als Michael Jackson, Justin Bieber en Destiny’s Child. Een accessoire als oordopjes of een serie koptelefoons lag dus in de lijn der verwachtingen, maar Will.i.am gooit het over een andere boeg voor z’n eerste product. Hij zal namelijk een accessoire lanceren die het mogelijk maakt om nog betere foto’s met je iPhone te maken.

Het product, dat morgen gelanceerd zal worden, is in feite een op zichzelf staande camera. Zo beschikt de i.am+, zoals het product gaat heten, over een eigen sensor en eigen lens. Je klikt de iPhone als het ware in de camera vast. Het scherm voor de iPhone wordt vervolgens gebruikt als viewfinder. Ook biedt de iPhone uiteraard de mogelijkheid gemaakte foto’s direct te bewerken en te delen. De i.am+ maakt het mogelijk om 14 megapixel foto’s te maken, waar de camera van de iPhone 5 normaliter blijft steken op foto’s van ‘maar’ 8 megapixels.

De Britse warenhuisketen Selfridges zal het product vanaf begin december gaan verkopen, naar de prijs blijft het nog even gissen. De artiest heeft al wel gesprekken met Apple achter de rug over zijn toekomstplannen. Het i.am+ camera-accessoire zal beschikbaar zijn voor zowel de iPhone 4 en iPhone 4s als de iPhone 5.

Reageer op artikel:
Will.i.am komt met iPhonecamera-accessoire
Sluiten