Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 november 2012

Verraadt OS X 10.8.3 een nieuwe Mac Pro?

Apple heeft nog één Mac in zijn assortiment zonder USB 3.0, zonder Thunderbolt en zonder de nieuwste generatie Ivy Bridge-processoren; de Mac Pro. Vreemd genoeg is de Mac die Apple’s vlaggenschip zou moeten zijn inmiddels het meest-achterhaalde model. Gelukkig gloort er nu een sprankje hoop aan de horizon.

In een beta van OS X 10.8.3 is ondersteuning ontdekt voor de nieuwste generatie grafische kaarten van AMD; de Radeon HD 7970 en 7950. Beide kaarten hebben 3 gigabyte aan video-geheugen en behoren tot de meest krachtige in hun soort. De huidige Mac Pro wordt geleverd met oudere kaarten van AMD. De ontdekking wordt dan ook gezien als een aanwijzing dat een nieuwe Mac Pro in de maakt is.

 

Dit is niet het eerste gerucht over een nieuwe Mac Pro. Kort na uitkomst van de laatste (teleurstellende) update tijdens WWDC 2012, reageerde Tim Cook op een teleurgestelde Mac-gebruiker met de belofte dat Apple aan iets groots werkt. Dit product zou in 2013 uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verraadt OS X 10.8.3 een nieuwe Mac Pro?
Sluiten