Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 november 2012

Venus maakt proeftochtje op Noordzee

Nu men in Amerika geniet van een extra lang weekend, gebeurt er weinig in het internationale Apple-universum. Tijd dus voor een pagina 2-nieuwtje over Venus, het jacht van wijlen Steve Jobs. Nadat het schip twee weken terug van Aalsmeer naar Schiedam vervoerd is, maakt het op dit moment een proeftochtje op de Noordzee.

Jacht-expert Leendert Kleijwegt vertelde in OMT LIVE al dat er waarschijnlijk proefvaarten met Venus gemaakt zouden worden op de Noordzee zodra de motor operationeel was. Dat moment is nu aangebroken en het is online live te volgen.

Zoals elk groot schip zendt Venus locatiesignalen uit die via websites en iOS apps te volgen zijn. Zo is te zien dat op dit moment heen en weer gevaren wordt voor de Noordzee-kust tussen Scheveningen en IJmuiden. Als eindbestemming staat Amsterdam opgegeven. Daar zou het schip vanavond rond 20 uur moeten aankomen.

De eerste foto’s zijn inmiddels binnen. Steven Waijenberg zette het schip op de gevoelige plaat van z’n iPhone bij de sluizen van IJmuiden.

Mocht jij ook een glimp hebben opgevangen van Venus, dan houden wij ons aanbevolen voor foto’s!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Venus maakt proeftochtje op Noordzee
Sluiten