Steve Jobs-film bestaat uit drie scènes

14 reacties

Op dit moment wordt druk gemonteerd aan Jobs, de speelfilm over het leven van Steve Jobs met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Toch kijkt menigeen meer uit naar de tweede film over Steve die gemaakt wordt, simpelweg omdat Aaron Sorkin het script schrijft.

Sorkin, die onder andere het script voor The Social Network schreef, vertelde gisteren in een interview met Newsweek over zijn vorderingen. Zo verklapte hij dat de film slechts uit drie scènes gaat bestaan die per stuk 30 minuten lang zijn. Ze laten in real-time het laatste half uur zien voor het moment dat Steve de Macintosh, de NeXT Cube en de iPod onthult op een keynote. 

Sorkin vertelt in het interview met Newsweek verder weinig over het script. Wel laat hij doorschemeren dat hij Steve persoonlijk kende. Zo vroeg Steve hem om te helpen bij het schrijven van de beroemde Stanford Commencement-toespraak. Ook zou Steve hem gevraagd hebben om een script voor een nieuwe Pixar-film te schrijven.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  RamonV

  je video is niet helemaal goed;)

 • Profielfoto
  Woutermesker

  @ramonV nu doet ie het gewoon! #netiddniet

 • Profielfoto
  Ihagens

  Welke video ? Zie niks in de app…

 • Profielfoto
  essiw

  @Ihagens, het is een soort flash player dus daarom zie je niks.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ok het wordt dus een beetje kort door de bocht, gedragen door dialoog? De opkomst (Macintosh), afgang (overstap naar NeXT) en overwinning (iPod succes). Oftewel een Amerikaans verhaal op zijn Amerikaans verteld.

  Ik had me echt verheugd op een diepgaand levensverhaal. Stukje achtergrond uit zijn jeugd en de onwerkelijke opvolging van successen. Nu blijft het vooral steken op het vertrek en de terugkomst bij Apple. Belangrijke periode maar alles behalve een compleet verhaal. Jammer.

 • Profielfoto
  App69

  Plus dat de drie scènes in real time zijn.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Grappig dat de video in Adobe Flash is:-)

 • Profielfoto
  Iphone13

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ok het wordt dus een beetje kort door de bocht, gedragen door dialoog? De opkomst (Macintosh), afgang (overstap naar NeXT) en overwinning (iPod succes). Oftewel een Amerikaans verhaal op zijn Amerikaans verteld.

  Ik had me echt verheugd op een diepgaand levensverhaal. Stukje achtergrond uit zijn jeugd en de onwerkelijke opvolging van successen. Nu blijft het vooral steken op het vertrek en de terugkomst bij Apple. Belangrijke periode maar alles behalve een compleet verhaal. Jammer.

  Het enige wat hier kort door de bocht is is deze reactie. Je schrijft het als een recensie, terwijl er nog in de verste verte geen film te vinden is.

  Jammer. Heel je verhaal voor niets getyped.

 • Profielfoto
  jtd

  Ok het wordt dus een beetje kort door de bocht, gedragen door dialoog? De opkomst (Macintosh), afgang (overstap naar NeXT) en overwinning (iPod succes). Oftewel een Amerikaans verhaal op zijn Amerikaans verteld.

  Ik had me echt verheugd op een diepgaand levensverhaal. Stukje achtergrond uit zijn jeugd en de onwerkelijke opvolging van successen. Nu blijft het vooral steken op het vertrek en de terugkomst bij Apple. Belangrijke periode maar alles behalve een compleet verhaal. Jammer.

  Kun je mij vertellen wat er niet typisch amerikaans is aan jou tweede alinea?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ SunKeeper en jtd – Als filmliefhebbers zouden jullie mijn reactie vast beter kunnen plaatsen. Maar ik gok dat dat niet het geval is.
  En als ik de insteek van het script tekort vind schieten is dat mijn persoonlijke opvatting gebaseerd op bovenstaand nieuwsbericht. Kort gezegd, ik had gehoopt op een compleet levensverhaal. Daar is niks Amerikaans aan. Een korte samenvatting in deze vorm met een happy end wel. Wat pas kort door de bocht is zijn jullie reacties op mijn persoonlijke beoordeling van dit “levensverhaal”.

 • Profielfoto
  jtd

  Er zijn idd meer film liefhebbers, maar als filmliefhebber zie ik in beide alinea’s van jou reactie een typisch Amerikaans script. De ene misschien meer van Fox Searchlight Pictures en de andere is meer in lijn van Disney

  Script 1:
  opkomst, afgang, succes: The American dream

  Script 2:
  achtergrond jeugd (sober, geadopteerd, triest, niet begrepen etc), onwerkelijke opvolging van succes (jubel jubel): The American dream.

  Dus vandaar mijn vraag of je kon aangeven wat er niet typisch amerikaans is aan jouw tweede alinea. In het geheel niet om jouw mening af te zeiken of zo. Maar puur om je gedachte gang te kunnen volgen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het Amerikaanse aan dit script is dat ze voor de headliners gaan. De sensatie. Niet de diepgang. Er is niks Amerikaans aan een compleet levensverhaal. Dat het leven van Jobs succesvol was staat daar dan ook los van.

 • Profielfoto
  jtd

  Het blijft een succes story, of je nu voor de headlines gaat of een stukje diepgang en dan de headlines laat zien.
  Het zou pas on amerikaans zijn om ook zijn gevecht tegen zijn kanker te belichten en uiteindlijk zijn te vroege begrafenis in beeld te brengen met de boodschap: hoe groot het genie en de hoeveelheid dollars die je daarmee verdient; je hebt er geen bal aan als je familie je te vroeg moet begraven.