Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 november 2012

Steve Jobs-film bestaat uit drie scènes

Op dit moment wordt druk gemonteerd aan Jobs, de speelfilm over het leven van Steve Jobs met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Toch kijkt menigeen meer uit naar de tweede film over Steve die gemaakt wordt, simpelweg omdat Aaron Sorkin het script schrijft.

Sorkin, die onder andere het script voor The Social Network schreef, vertelde gisteren in een interview met Newsweek over zijn vorderingen. Zo verklapte hij dat de film slechts uit drie scènes gaat bestaan die per stuk 30 minuten lang zijn. Ze laten in real-time het laatste half uur zien voor het moment dat Steve de Macintosh, de NeXT Cube en de iPod onthult op een keynote. 

Sorkin vertelt in het interview met Newsweek verder weinig over het script. Wel laat hij doorschemeren dat hij Steve persoonlijk kende. Zo vroeg Steve hem om te helpen bij het schrijven van de beroemde Stanford Commencement-toespraak. Ook zou Steve hem gevraagd hebben om een script voor een nieuwe Pixar-film te schrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs-film bestaat uit drie scènes
Sluiten