Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 november 2012

Stereospeakers in iPad mini

Stereogeluid is al meer dan een halve eeuw vast onderdeel van de muziekindustrie. Hoorde je in het begin vaak nog extreme voorbeelden (zoals bij platen van The Mamas and the Papas waar de zang op het ene kanaal zat en de muziek op het andere), tegenwoordig wordt muziek subtiel in stereo gemixt voor een optimale luisterervaring. Des te vreemder is het dat iOS-apparaten tot nu toe alleen met een mono-speakertje uitgerust zijn. De iPad mini brengt daar verandering in.

Na uitkomst van de iPad mini was onduidelijk of er één of twee luidsprekers ingebouwd waren. Amazon ging voor het gemak uit van het eerste en plaatste een advertentie waarin de iPad mini met mono-speaker vergeleken werd met de Kindle Fire HD met stereo-luidsprekers. Een lezer van 9to5Mac was benieuwd of dat nu klopte of niet en stuurde Apple’s marketing-VP Phil Schiller een mail. Het antwoord dat hij terugkreeg was kort en krachtig: “It is stereo”.

Op Apple’s website staat bij de technische specificatie van de iPad mini nog steeds niet meer gemeld dan ‘Built in speaker’. Tegelijkertijd heeft ook The Verge van Apple bevestigd gekregen dat de iPad mini écht stereo-luidsprekers heeft. Amazon gelooft er inmiddels ook in en heeft de vergelijkingsadvertentie met de Kindle Fire HD offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stereospeakers in iPad mini
Sluiten