Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 november 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Siri en Maps in OS X 10.9’

De integratie tussen iOS en OS X wordt verder doorgevoerd in de opvolger van Mountain Lion. Dat zeggen bronnen die 9to5Mac betrouwbaar noemt. OS X 10.9 zou twee elementen bevatten die nu al in iOS 6 te vinden zijn: de persoonlijke assistent Siri en Apple’s eigen kaartendienst.

In de eerste interne beta’s van OS X 10.9 zitten volgens de bronnen Siri en Maps ingebouwd. Dat zou echter niet automatisch betekenen dat beide functies ook in de uiteindelijke versie zullen zitten. Zo zouden Mountain Lion-apps als Herinneringen en Notities ook al in eerste beta’s van Lion gezeten hebben, maar is uiteindelijk besloten om ze in de volgende versie van OS X te introduceren. 

In OS X 10.8 Mountain Lion is al een beperkte Siri-achtige functionaliteit te vinden. Er kan tekst gedicteerd worden op een zelfde manier als bij Siri in iOS. Dit zou in 10.9 echter aangevuld worden met de overige taken die Siri op iOS kan uitvoeren, zoals het maken van afspraken, beantwoorden van vragen en het uitvoeren van commando’s.

Het is onbekend welke toepassing Apple mogelijk in petto heeft voor een integratie van de eigen iOS-kaartendienst. Een concurrent van de Google Earth-applicatie is denkbaar. Ook is het mogelijk dat de integratie vooral bedoeld is om OS X-ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden Apple’s kaarten in hun eigen applicaties te gebruiken.

Twee weken terug werd OS X 10.9 al ontdekt in de statistieken van verschillende sites. Daarmee is er echter nog geen indicatie wanneer de volgende versie van OS X op de markt komt. Wel zal er waarschijnlijk meer bekend worden over 10.9 tijdens de World Wide Developer Conference die midden-volgend jaar gehouden wordt in San Francisco.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Siri en Maps in OS X 10.9’
Sluiten