Siri bezoekt de Apple Store

11 reacties

Siri weet sinds iOS 6 veel meer. Door de koppeling van verschillende databases kun je haar nu bijvoorbeeld vragen wanneer jouw favoriete voetbalclub moet spelen of wie de hoofdrol speelt in een film die je wilt zien. Toch is er één onderwerp waar Siri je de antwoorden op schuldig moest blijven: Apple. Daar komt vandaag verandering in.

De Apple Store-app heeft vandaag een update gekregen. De belangrijkste nieuwe functie is Siri-integratie. Alle informatie uit de app is daarmee nu direct toegankelijk via Siri. Dus of je nu wilt weten hoeveel een iPad mini kost of hoeveel opslagruimte de nieuwe MacBook Pro heeft. Siri heeft vanaf vandaag het antwoord voor je.

Naast de Siri-integratie is de Apple Store-app ook geüpdatet met ondersteuning voor Apple’s Easy-Paysysteem. Hierbij kun je in een Apple Store zelf direct afrekenen door een product te scannen en in de app en af te rekenen via je Apple ID. Tot nu toe werkte dit systeem alleen in een handjevol winkels in de V.S. én de Amsterdamse Apple Store. Daar zijn nu Apple Stores in Canada, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland aan toegevoegd.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  msimons61

  Meteen getest. Het werkt als je in het Engels vraagt wat de prijs is. Het werkt nog niet als je vraagt wat het kost.

 • Profielfoto
  ArMac

  Laatst dat Apple Easy-Paysysteem gebruikt in Amsterdam. Blijf het toch vaag vinden om iets op die manier af te rekenen en dan gewoon de winkel uit te lopen. Ik vraag me af hoe de alarmpoortjes nou doorhebben dat ik heb betaald, of zouden niet alle producten een chip o.i.d. bevatten waardoor het alarm er überhaupt niet op reageert. Iemand een idee?

 • Profielfoto
  barreman

  Haha, het werk niet als je vraagt: “How expensive is the Apple iPad”, maar wel bij “How cheap is the Apple iPad”

 • Profielfoto
  essiw

  Ik vind dat het wel best lang duurt voordat nederlands er in zit, niet dat ik siri kan gebruiken maar toch…

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Essiw, ik ben zelf eerder “voor” Microsoft dan voor Apple, en toch vind ik ze niet eens zo heel traag. Microsoft heeft de UI van de XBOX360 nog steeds niet naar het Nederlands vertaalt, en de console is al 6, bijna 7 (!) jaar oud.

 • Profielfoto
  essiw

  Dat is appels met peren vergelijken, oftoewel een interface met siri. Google heeft bijvoorbeeld al wel nederlandse spraakherkenning.

 • Profielfoto
  nk22

  LOL!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Would you like me to search the web for “What’s the price for Maceneeny”?.

  Ze wil mijn “Mac mini” maar niet verstaan.

 • Profielfoto
  OSXIvogelbekdier

  Kan iemand even vragen wanneer de MacPro komt !-)

 • Profielfoto
  barreman

  Ze wil mijn “Mac mini” maar niet verstaan

  Ligt aan je uitspraak, bij mij gaat het prima!

 • Profielfoto
  SanderApple

  Bij mij wil die niet luisteren als ik zeg: Set the alarm for half past nine… Dan krijg ik iets van: Set the alarm for host Boston…