Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 november 2012

Haagse Rechter verbiedt oude Samsung Galaxy’s

Vandaag heeft de Rechtbank in Den Haag geoordeeld dat Samsung niet langer Galaxy smartphones en tablets mag verkopen in Nederland. Het gaat alleen om apparaten met Android 2.2.1 tot 3.0. Naast het verkoopverbod moet Samsung ook openbaar maken hoeveel het aan de verkoop van deze Galaxy’s verdiend heeft sinds juni 2011 zodat passende compensatie berekend kan worden.

De reden voor het besluit is een patentovertreding van de foto-app op Galaxytoestellen. Volgens de Rechtbank is overtuigend aangetoond dat Samsung de ‘bounce-back’-methode gebruikt bij het eind of begin van een reeks foto’s. Deze is gepatenteerd door Apple.

De gevolgen van de uitspraak zullen voor Samsung echter niet immens zijn. Veruit de meeste Galaxy-tablets en -telefoons draaien inmiddels nieuwere versies van Android. Daarin heeft Samsung de bounce-back-methode aangepast zodat niet langer inbreuk gemaakt wordt op Apple’s patent. Toch zal het bedrijf de uitspraak waarschijnlijk serieus nemen en er gevolg aan geven. Gebeurt dit namelijk niet, dan moet Samsung per dag 100.000 euro boete betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haagse Rechter verbiedt oude Samsung Galaxy’s
Sluiten