Pixar noemt hoofdgebouw naar Steve Jobs

5 reacties

Steve Jobs wordt een jaar na zijn dood niet alleen herdacht als Apple’s mede-oprichter en voormalig CEO. Ook bij animatiestudio Pixar missen ze hun voormalig directeur nog elke dag. Steve werd al bedankt  in de aftiteling van elke Pixar-film. Nu is een meer permanent eerbetoon gevonden: een gebouw. Pixar Times heeft een foto geplaatst waarop te zien is dat het hoofdgebouw van Pixar nu omgedoopt is tot The Steve Jobs Building.

Het Steve Jobsgebouw (via Pixar Times)

Zoals je in onze toeristische tour door Silicon Valley uit 2011 hebt kunnen horen kocht Steve Jobs Pixar in 1985 van filmproducent George Lucas. Tot dan toe was het een klein groepje computernerds dat experimenteerde met special effectanimaties voor films. Steve voegde er een team van verhalenvertellers, tekstschrijvers en andere creatievelingen aan toe en maakte zo van Pixar de eerste studio die volledige speelfilms maakte met computeranimatie.

Het is niet voor niets dat juist dit gebouw op de Pixar-campus gekozen is om Steve’s naam te dragen. Hij was mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van het complex dat bestaat uit een groot atrium waar ruimtes omheen gebouwd zijn. Hierdoor zouden werknemers meer met elkaar in contact komen en zo beter samenwerken. Deze visie komt ook terug in het nieuwe hoofdkwartier van Apple dat in Cupertino gebouwd wordt.

Het hoofdkwartier van Pixar was onderdeel van OMT’s tweede toeristische route door Silicon Valley.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Dustin24

  Goh, wat origineel.

 • Profielfoto
  Jordy94

  Cool.

 • Profielfoto
  kasuja

  Nice item

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prima! Hij heeft het dubbel en dwars verdiend. Ook bij Pixar zich blijkbaar overal en nergens mee bemoeid! De films werden ook een compleet nieuwe generatie van animatiefilms, ingeluid door Toy Story. Nog steeds één van mijn favoriete films (en van mijn kinderen!)

 • Profielfoto
  Dr. User

  Leuke film inderdaad! Zulke hoge grafische kunsten in 1995!:eek: