jann47
jann47 Nieuws 24 november 2012
Leestijd: 1 minuut

Oude polaroids van de Apple I opgedoken

Paul Terrell, die in de jaren ’70 een van de eerste computerwinkels ter wereld opende, heeft een paar polaroids (voor wie die tijd niet meegemaakt heeft: een soort Instagram avant la lettre) op Facebook gezet. Hij maakte die in 1976 van een eerste order van vijftig Apple I computers.

In 1976 had hij bezoek gekregen van Steve Jobs en Steve Wozniak. De Apple 1 was toen leverbaar als bouwpakket, maar Terrell wilde in ieder geval dat de computers compleet geassembleerd zouden zijn. En dan wilde hij er wel vijftig hebben. Harry McCracken heeft er over geschreven op Time Tech.

De opdracht van Terrell is van groot belang geweest voor Jobs en Wozniak. Hij zorgde ervoor dat Apple een bedrijf werd en dat er een compleet product werd afgeleverd. De polaroids die Terrell maakte van de computers die hij had gekocht behoren tot de allereerste foto’s van Apple computers ter wereld.

De polaroids tonen het moederbord en het toetsenbord. De koper moest er nog wel zelf een kast om bouwen, al heeft Terrell ook exemplaren verkocht met een houten ombouw met toetsenbord en voeding. Er is ook een foto van de combinatie met een monitor erbij en op een polaroid is op de monitor een stukje BASIC te zien.

De foto’s documenteren een deel van de periode waarin het allemaal begon. De Byte shop verkocht ook de Altair 8800 met de BASIC versie van Bill Gates en Paul Allan. Byte shop leeft nog voort als Byte shop Services, maar het niet meer onder Paul Terrell. Tijdens OMT’s eerste Route de Touristique door Silicon Valley kwamen we tot de schokkende ontdekking waar de originele Byte Shop tegenwoordig dienst toe doet…

https://www.youtube.com/watch?v=FeCyZd5Ehck

(Byte Shop-fragment op minuut 2:06)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Oude polaroids van de Apple I opgedoken
Sluiten