Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 november 2012
Leestijd: 1 minuut

Nokia Here Maps is hier

Niet tevreden over Apple’s eigen kaartendienst? Dan is er nu een gratis alternatief te vinden in de App Store uit onverwachte hoek. Nokia heeft zojuist zijn kaartendienst Here Maps uitgebracht voor de iPhone en iPad. Deze app lijkt in veel op de diensten van Apple en Google. Je hebt de keuze uit kaart- of satellietweergave, je krijgt verkeersinformatie op snel- en regionale wegen en je kunt routes plannen.

Toch is er een aantal dingen dat Here uniek maakt. Zo is er de mogelijkheid om kaarten op te slaan op je iOS-apparaat. Die kun je vervolgens gebruiken zonder data-verbruik, erg handig op vakantie bijvoorbeeld. In tegenstelling tot Apple’s kaartendienst heeft Here Maps ook informatie van openbaar vervooer-aanbieders. Daardoor kun je routes plannen met het OV. 

Openbaar vervoer op Rotterdam CS

Wat Here dan weer moet ontberen is stemgestuurde navigatie voor in de auto. Dit is wel mogelijk voor wandelroutes, maar alleen met een Britse stem. Ook de database aan points-of-interest kent lang niet alle winkels, bars en restaurants in je omgeving, al is Apple Maps hier niet beter in. Tot slot heeft Nokia nog geen vector-kaarten in de app zitten, wat nadelige gevolgen heeft voor de snelheid en beeldkwaliteit van de app.

Wie een Kaarten-app in de auto gebruikt zal al snel tegen de beperkingen van Nokia Here aanlopen, maar daarbuiten heeft de app functies die handig tot ideaal genoemd mogen worden. En tja, voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Downloaden dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nokia Here Maps is hier
Sluiten