Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 november 2012

Live Messenger opgeslokt door Skype [update]

Vroeger, toen OMT nog MacOSX.nl heette, was Microsoft’s MSN Messenger een hot topic op het forum. Met name het aan de praat krijgen van audio- en videochats heeft flink wat draadjes gevuld. Inmiddels lijkt de populariteit van MSN (dat inmiddels omgedoopt is tot Windows Live Messenger) wegge-ebt bij veel Maccers. Dat zal binnen afzienbare tijd ook voor Windows-gebruikers gelden. Microsoft gaat waarschijnlijk een punt zetten achter zijn eigen Messenger.

Volgens The Verge werkt men bij Microsoft hard aan de uitfasering van Windows Live Messenger. In plaats daarvan moet Skype de tekst-, audio- en videochatdienst van Microsoft gaan worden. Microsoft kocht Skype in 2011 voor 8,5 miljard dollar.

De vervanging van Live Messenger door Skype is nog niet bevestigd door Microsoft. Toch kan het nu al als een plausibel gerucht beschouwd worden. Skype wordt wereldwijd veel meer gebruikt dan Windows Live. Daarbij is het in Skype 6 al mogelijk om in te loggen met je Windows Live-account. Deze versie is recent uitgekomen en is ook beschikbaar voor OS X.

[update] Inmiddels heeft Skype bevestigd dat Live Messenger zal verdwijnen. Dit zal in het eerste kwartaal van 2013 wereldwijd gebeuren. Alleen in China zal Live Messenger in de lucht gehouden worden.

Ga jij de Live Messenger missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Live Messenger opgeslokt door Skype [update]
Sluiten