Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 november 2012

Krijgt Siri Nederlandse les van ‘n stagiair?

Ook voor Apple-fans die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan kan de vacature-pagina van Apple een interessante plek zijn om rond te neuzen. Ontdekten wij er onlangs al aanwijzingen voor nieuwe Nederlandse Apple Stores, vandaag kwam Apple Nieuws Vlaanderen er een vacature tegen waaruit opgemaakt kan worden dat Siri Nederlandse les gaat krijgen.

Op Apple.com wordt een stageplaats aangeboden voor de Siri-afdeling op Apple’s campus in Santa Clara Valley, California. Kandidaten dienen naast Engels ook vloeiend Arabisch, Chinees, Deens Fins, Frans, Koreaans, Noors, Zweeds óf Nederlands te kunnen spreken en schrijven. Daarnaast moeten ze ervaring hebben met web- of applicatie-ontwikkeling. Ervaring met OS X wordt uiteraard als een pré gezien.

Siri is Apple’s personal assistent die informatie kan geven en taken kan uitvoeren op basis van gesproken commando’s. Vooralsnog is Siri alleen beschikbaar op iOS-apparaten en worden acht talen ondersteund. De verwachting is dat Siri in de toekomst ook uit zal komen voor OS X.

Als Siri tegen die tijd ook Nederlands spreekt hebben we dat dus mede te danken aan de kandidaat die de stageplek bij Apple kan vervullen. Wellicht een leuk uitstapje voor de nonnen in Vught?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krijgt Siri Nederlandse les van ‘n stagiair?
Sluiten