Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 november 2012

Jong en oud wil iPad onder de kerstboom

Kinderen en volwassenen zullen het niet snel met elkaar eens zijn, of het nu gaat om bedtijden, de hoogte van het zakgeld of de vraag of Justin Bieber een goede zanger is. Toch is er één ding waar jong en oud schouder aan schouder staat: het verlangen naar een iPad met de feestdagen.

Onderzoeks- en statistiekbureau Nielsen heeft Amerikanen in alle leeftijden vanaf zes jaar gevraagd naar hun meest gewenste gadget. In beide groepen staat de iPad fier bovenaan. Van de ondervraagde kinderen tot 12 jaar wil 48% een grote iPad en 36% een iPad mini. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen zijn iets minder uitgesproken. Toch staat de iPad ook hier bovenaan met 21% en 11% voor de iPad mini.

Opvallend aan de cijfers is dat kinderen tot 12 jaar andere tablets op de achtste plaats zetten met 29%. Samsung staat bijna onderaan het wensenlijstje met 9% van de jeugd die graag een Galaxy Note of Tab onder de kerstboom ziet. Pubers en volwassenen zien meer in tablets van andere merken. Met 18% staan ze op de derde plek. Galaxy’s worden door 9% van de ondervraagden gewild, de nieuwe Microsoft Surface slechts door 3%.

Ook andere gadgets met een Apple logo zijn gewild. Kinderen tot 12 jaar willen na de Nintendo Wii U graag een iPod touch of iPhone. Bij Amerikanen van 12 jaar en ouder is de touch een middenmoter met 9%, de iPhone krijgt bij deze groep een vijfde plek met 14%. Net als bij de iPad zijn de leeftijdsgroepen het ook roerend eens over de Apple TV. Die is bij beide groepen hekkensluiter.

klik om te vergroten
Reageer op artikel:
Jong en oud wil iPad onder de kerstboom
Sluiten