Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 november 2012
Leestijd: 1 minuut

iTunes 11 nú beschikbaar!

Eindelijk is het dan zo ver. iTunes 11 is zojuist officieel uitgebracht door Apple en kan nu gratis gedownload worden. Op dit moment is de software alleen te vinden als update in de Mac App Store.

iTunes 11 is visueel grondig vernieuwd. De interface is strakker, de Store heeft een nieuw uiterlijk en er is meer ruimte voor album-art, foto’s en ander beeldmateriaal van artiesten. Daarnaast heeft iTunes 11 nieuwe manieren om dynamische afspeellijsten te maken en is de MiniPlayer sterk verbeterd. Tot slot is iCloud verder geïntegreerd waardoor content direct op al je apparaten beschikbaar is. 

iTunes 11 werd in september aangekondigd, samen met de onthulling van de iPhone 5. Oorspronkelijk zou het programma in oktober uitkomen maar Apple meldde later dat de afronding een maand langer zou duren en het programma in november uit zou komen.

Met iTunes is ook een nieuwe Remote app uitgekomen voor iOS-apparaten. Ook hierin is de interface simpeler geworden en kun je op een andere manier browsen door de content in iTunes en op je Apple TV. Voor de Apple TV zelf staat overigens ook een update klaar die gebruik kan maken van de nieuwe iTunes 11 functies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes 11 nú beschikbaar!
Sluiten