Anth
Anth Nieuws 1 november 2012

iPad mini: de bevindingen van iFixit

Bij elk nieuw product dat Apple aan ons voorschotelt staan we versteld van de eenvoud en het stijlvolle design. We kunnen dan vaak ook niet wachten tot we zelf kunnen spelen met een pas gepresenteerde iPhone, iPad of Mac Mini. De mensen van iFixit delen deze fascinatie voor Apple’s producten, enkel zijn zij meer geïnteresseerd in wat er zich onder de motorkap afspeelt.

Zo ook bij de iPad mini. Morgen gaat de kleinere tablet in enkele landen in de verkoop, maar vandaag haalde iFixit de mini al uit elkaar om te bekijken hoe het met het ontwerp aan de binnenkant zit. Gelukkig delen zij hun bevindingen zoals gewoonlijk met de rest van de wereld.

De website merkt -helaas- op dat het openen van de iPad Mini allesbehalve eenvoudig is. Het apparaat zelf is te openen door lijmoppervlakten te verwijderen. Vervolgens stuitte iFixit achter het scherm op de welbekende metalen plaat, in plaats gehouden met maar liefst 16 schroefjes Dit maakt toegang tot andere onderdelen van de gadget erg lastig.

De website ontdekte ook dat, ondanks eerdere geruchten, Apple ook dit keer gebruik heeft gemaakt van Samsung-onderdelen in hun apparaat. Het LCD-display van de iPad mini is namelijk van Zuid-Koreaanse makelij. Een voordeel aan de iPad mini is dat de digitizer en glazen scherm twee afzonderlijke onderdelen zijn, iets dat het repareren van een gebroken scherm in veel gevallen een stuk goedkoper maakt.

iFixit bevestigt wat Phil Schiller ons eerder al vertelde: de iPad mini is het eerste handheld iDevice met stereo speakers aan boord. De twee speakers zijn echter zo dicht bij elkaar geplaatst in de iPad mini, dat het geluid in de praktijk in de meeste gevallen niet profiteert van de stereo-opstelling.

Tenslotte leerde iFixit dat mini bij Apple ook echt mini betekent. De schroefjes in de nieuwe iPad-telg zijn kleiner dan ooit tevoren in een gadget van het bedrijf. Daarnaast worden veel onderdelen op hun plaats gehouden met lijm of zijn ze simpelweg gesoldeerd. Dit alles zorgt er voor dat de iPad mini volgens iFixit.com slechts een 2/10 scoort op het gebied van repareerbaarheid. Laten we hopen dat de iPad mini lang zonder gebreken door het leven gaat…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini: de bevindingen van iFixit
Sluiten