Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 november 2012

En we noemen haar Siri, of toch Apple?

Het is een uitdaging voor elke aanstaande ouder: welke naam geef je je spruit? De populairste namen van het moment: Daan, Bram, Sem, Emma, Julia of Sophie? Toch iets exotischer: Sille, Sterreh of She’miley? Het blijft lastig, maar in Amerika ziet Babycenter een nieuwe trend: iBabies met een naam die te maken heeft met ons geliefde merk.

Babycenter onderzoekt jaarlijks welke namen het populairst zijn voor pasgeborenen. 2012 laat een aantal opvallende veranderingen zien: de televisieserie Grey zorgt voor meer Grey’s, Anastasia’s en Ana’s. Het Britse koningshuis en Engelse boybands zorgen voor meer Britse namen als Kate, Pippa, Harry en Liam.

Maar voor ons veel interessanter: de stijgende populariteit van het merk Apple zorgt voor flink meer iBabies. De meisjesnaam Apple steeg met 15% in populariteit. De jongensnaam Mac steeg 12% en de meisjesnaam Siri werd op 5% meer baby’s geplakt.

In Nederland houdt de Sociale Verzekeringsbank een vergelijkbare lijst bij, maar 2012 is nog niet compleet. Kijken we terug naar 2011, dan komen we ook daar een aantal iBabies tegen. De meisjesnaam Apple komt niet voor, maar er zijn wel acht meisjes in Nederland met de naam Siri en vijf jongens met de naam Mac.

Zou jij je kind vernoemen naar een computermerk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
En we noemen haar Siri, of toch Apple?
Sluiten