Anth
Anth Nieuws 6 november 2012

Eerste Lightning-accessoires zijn niet spannend

Een maand geleden kon je op One More Thing lezen dat Apple authenticatiechips in de nieuwe Lightningkabels heeft geplaatst, hierdoor kunnen third-party leveranciers van accessoires deze enkel in gecertificeerde fabrieken laten maken. Deze authenticatiechips waren in China al snel gekraakt, maar nu zijn dan ook de eerste officiële third-party-accessoires aangekondigd. Net als bij de introductie van de 30-pins connector in 2003 is Belkin ook nu weer de eerste met accessoires.

De aangekondigde third-party-accessoires zijn niet erg spannend of innovatief te noemen. Zo Belkin komt binnenkort namelijk met een autolader voor de iPhone 5. Deze autolader is vanaf 15 november leverbaar in de Verenigde Staten en gaat in Nederland waarschijnlijk niet lang daarna in de verkoop. De prijs zal in ons land vermoedelijk rond de  €29,95 liggen.
Belkin iPhone5
Daarnaast brengt Belkin op 15 november ook een Charge+ Sync dock uit voor de iPhone 5. Dit dock kost in de Verenigde Staten hetzelfde als de autolader: $29,95. Dit accessoire beschikt overigens niet over een eigen Lightningkabel, maar biedt slechts mogelijkheid om de officiële kabel van Apple te gebruiken in een dock. Daarnaast heeft het dock een aux-uitgang om je iPhone 5 bijvoorbeeld eenvoudig aan te sluiten op een set speakers.

Zoals al eerder gezegd zijn de aangekondigde accessoires niet erg spannend. De introductie van Belkin laat echter wel zien dat Apple accessoiremakers inmiddels heeft geïnstrueerd, dus waarschijnlijk zien we binnenkort veel meer Lightningaccessoires verschijnen.

Reageer op artikel:
Eerste Lightning-accessoires zijn niet spannend
Sluiten