Een kijkje in Apple HQ

26 reacties


Dankzij websites als iFixit.com en de uitgebreide productlanceringen weten veel fans precies hoe de producten van Apple er van buiten én van binnen uit zien. Vraag je echter hoe het hoofdkantoor  van Apple in Cupertino eruit ziet, en veel van dezelfde enthousiastelingen zullen je het antwoord schuldig moeten blijven. De website Applegazette.com heeft nu, met behulp van Apple’s persfoto’s en incheckdiensten als Foursquare en Facebook, een uitgebreide fotoreportage van Apple HQ gemaakt. 

De uitgebreide collectie foto’s voert je langs de belangrijkste plekken van de Apple Campus in Californië. De complete fotoreportage is te bekijken op de speciale pagina van Applegazette.com, hieronder enkele foto’s van opmerkelijke en bijzondere plaatsen op het hoofdkantoor van Apple.In het atrium van het hoofdgebouw op de campus zijn naast reusachtige posters van Apple’s producten soms ook opstellingen van voorgaande evenementen te bewonderen. Hierboven zie je bijvoorbeeld de  App wall, waarop tijdens Macworld realtime aankopen op werden bijgehouden.In de Break Room en de Recreational Room kunnen medewerkers van Apple hun pauzes en een deel van hun vrije tijd doorbrengen.


In de Apple Industrial Design Labs worden nieuwe producten ontworpen, de eerste exemplaren gefabriceerd en getest.Aan moderne vergaderruimtes geen gebrek op het hoofdkantoor van Apple. Ook zithoeken in gemeenschappelijke ruimtes worden door medewerkers van Apple vaak als vergaderplek gebruikt.


Het laboratorium waar de tests worden gedaan voor de draadloze connecties en signaalsterktes voor nieuwe producten. Apple toonde ons dit lab voor het eerst nadat bleek dat de iPhone 4 een antenneprobleem kende.

Het is over het algemeen verboden om foto’s te maken in de gebouwen van de Apple campus. Toch is het Applegazette gelukt een grote collectie foto’s te verzamelen. Over enkele jaren valt er weer een stuk meer kantoorruimte te ontdekken, dan hoopt Apple immers klaar te zijn met het nieuwe kantoor.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  had ook niet anders verwacht dan dat het er kek uit zal zien!

 • Profielfoto
  Ansems

  Interessant! Deze week krijg ik een rondleiding door de gesloten stukken van het hoofdkantoor in Amsterdam! Ben benieuwd wat daar te zien is.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Dat lab om signalen te testen ziet er gaaf uit zeg! En de rest natuurlijk ook.:)

 • Profielfoto
  Kakoener

  Cool!
  Wat zijn die punten op de grond? van het testen van signalen.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Even het hele gebeuren bekeken op die website, wat een gave plek om te werken! Echt helemaal Apple. Je kunt beter in IL gaan eten dan in een sterren restaurant …

 • Profielfoto
  Rivanov

  Interessant! Deze week krijg ik een rondleiding door de gesloten stukken van het hoofdkantoor in Amsterdam! Ben benieuwd wat daar te zien is.

  Daar kom ik ieder kwartaal en valt weinig te zien hoor. Gewoon kantoorruimte..

 • Profielfoto
  martinbats

  Aan moderne vergaderruimtes geen gebruik op het hoofdkantoor van Apple

  Dat zal ‘gebrek’ zijn denk ik?

 • Profielfoto
  iPredict

  Dat is een gigantische en prachtige collectie foto’s.

 • Profielfoto
  UtregCity

  cool, ik kwam daar niet verder dan de beveiliging…;-)

 • Profielfoto
  Roybrattinga

  Haha ziet er netjes uit. Haha
  Gaaf om te zien.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het lijkt mij eerder een doodgewoon, saai en verouderd kantoorgebouw. Zoals er zoveel zijn. Het zal wel functioneel zijn.

 • Profielfoto
  computer space

  Cool!
  Wat zijn die punten op de grond? van het testen van signalen.

  Er wordt over signalen gesproken, maar het lijkt meer op een dode geluidsvrije ruimte voor akoestische experimenten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Interessant om die foto’s te zien. Lekkere werkplek en bijna net zo gezllig als het AMC in Amsterdam:) Maar alle gekheid op een stokje: het ziet er doeltreffend en relaxed uit. Leuk dat dingen zoals die app-wall opgesteld staan. Wist eigenlijk niet (meer) dat dat gebruikt was. Wat natuurlijk echt interessant is, is de foto van dat lab waar signaalsterktes worden onderzocht. Dat is echt een stukje SF als je het zo ziet! Ik ben benieuwd wat we allemaal zien en hoe het werkt. Misschien leuk voor OMT om dat met een deskundige uit te zoeken en daar apart een artikel aan te wijden. Over hoe het werkt, dergelijk onderzoek. En waarom er allemaal van die rare punten op de grond staan. Misschien iets met reflecties van signalen of zo.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @omputer space: de muren van die laboratoriumruimte lijken inderdaad meer op een akoestische studioruimte.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dat vaan google mag er ook wel wezen . Het is geen steriel design wonder . Maar zoveel beter dan een saaie kantoor cubicle:) http://www.google.com/about/company/facts/culture/

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Leuk hoor, maar zie ik daar Steve Ballmer een presentatie doen in de meeting room?;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Soulshaker: dat hoofdkantoor van Google lijkt wel een buurthuis…! Dat ze daar nog aan werken toekomen…!!:)

 • Profielfoto
  iFan

  @macaanzee inderdaad! Je neemt een ruimte, bijvoorbeeld een pub, zet overal ‘google’ op, (voor het geval ze vergeten waar ze werken) en voila, je hebt een google kantoor.

 • Profielfoto
  Twijfelaar

  STEVE BALMER?!

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Twijfelaar. @Hanky Dussen: Ik dacht precies hetzelfde:)

 • Profielfoto
  Jeroen1998JWZ

  Ik ben daar afgelopen zomer geweest!! Het is echt een heel mooi complex met vele Apple liefhebbers. Het is een prachtig hoofdkwartier net zoals we een beetje gewend zijn van Apple.

 • Profielfoto
  hansilan

  zowel elektromagnetische straling als geluid zijn golven vandaar de punten

 • Profielfoto
  bassbug

  Volgens mij hoeven ‘nurds’ niet perse te werken in een hyper moderne ruimte met de laatste klimaatinstallatietechniek, voorzien van hippe lounge banken en mega restaurant. Deze mensen willen hun ‘ding’ doen wanneer ze willen en met wie wie ze willen samenwerken.

  Het zijn meer de accountmanager achtige types die meer zoeken in uiterlijkheden en lease auto’s.:)

 • Profielfoto
  NTG

  Het ziet er allemaal wel mooi uit, maar als ik mocht kiezen zou ik liever voor Google werken. Veel leukere werkomgeving, ook wat betreft werkomgeving zover ik begrepen heb.

 • Profielfoto
  polansky

  @NTG
  Allemaal relatief… bij de buren is het gras altijd groener.
  Totdat je er daadwerkelijk kennis van hebt genomen kun je over dit soort dingen nauwelijks iets zeggen.