Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 november 2012
Leestijd: 1 minuut

Dunste iMac ooit is nu te koop

Vandaag is de verkoop gestart van de achtste (en dunste) generatie iMac. De nieuwe modellen zijn te bewonderen in de Amsterdamse Apple Store en kunnen direct besteld worden in de Online Apple Store. De 21-inch iMacs worden binnen één tot drie dagen geleverd. De 27 inch iMacs zijn, zoals eerder aangekondigd, over ongeveer drie weken leverbaar.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_r3-pRIt51Y

Bij monde van CEO Tim Cook waarschuwde Apple na de onthulling van de nieuwe iMac dat de modellen in eerste instantie moeilijk leverbaar zouden zijn. Dit zou te maken hebben met de geavanceerde lastechniek die gebruikt wordt bij de productie van de iMac. De leveringsproblemen zouden een reden kunnen zijn dat Premium Resellers vooralsnog geen voorraad gekregen lijken te hebben.

De achtste generatie iMac kenmerkt zich door een vernieuwd ontwerp waarbij de randen slechts vijf millimeter dik. Daardoor is dit wel de eerste iMac zonder optische drive geworden. Wel herbergt de iMac nu de nieuwste Intel Ivy Bridge-processoren en geüpdatete grafische chips van NVIDIA. Ook nieuw is de Fusion Drive. Deze optie is een combinatie van een flash-opslagmodule én een traditionele harddisk die zorgt voor snellere data-doorvoer dan traditionele harddisks en meer opslag dan reguliere flash-modules.

De iMac is verkrijgbaar vanaf 1379 euro voor een 21,5 inch-model met een 2,7 Ghz quad-core Intel Core i5-processor en 8 GB RAM-geheugen. Wie de grootste en snelste optie neemt komt met een 27 inch iMac met 3,4-GHz quad-core Intel Core i7-chip, 32 GB RAM, 2 GB NVIDIA grafische kaart en 3 TB Fusion Drive uit op 3429 euro. Maar ja, dan heb je ook wat… over twee tot drie weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dunste iMac ooit is nu te koop
Sluiten