Ostinato
Ostinato Nieuws 6 november 2012
Leestijd: 1 minuut

Curiosity: curieuze app verschijnt vandaag

Beschouw jij jezelf als een nieuwsgierig aagje? Dan heb je nu de kans om je uit te leven. Vandaag is Curiosity in de App Store verschenen, een controversieel ‘spel’ van de al even controversiële game designer Peter Molyneux. Het concept van Curiosity is onthutsend eenvoudig. Als je het spel opstart, zie je een enorme kubus, die bestaat uit miljarden kleinere kubusjes. Jouw taak? Het een voor een verwijderen van de kleine kubusjes door er op te tappen met je vinger.

De vraag is natuurlijk: waarom zou je hier in vredesnaam je tijd aan besteden? Welnu, volgens maker Molyneux zal de speler die het allerlaatste blokje wegtikt, een ‘life-changing award’ winnen… Vandaag, bij het uitkomen van Curiosity is nog wat meer info naar buiten gekomen. De prijswinnaar zal een link naar een video ontvangen. De winnaar mag alles doen met de video, behalve er geld voor vragen.

Maar er is nog meer aan de hand met Curiosity. Met het wegtikken van blokjes verdien je munten, die je kunt gebruiken om gereedschappen te kopen. Met die gereedschappen kun je vervolgens weer meer blokjes tegelijk verwijderen. Je kunt ook echt geld investeren om munten te kopen. Het allerduurste gereedschap, een unieke diamanten beitel, kost – hou je vast – drie miljard munten. Zou je die drie miljard munten willen kopen, dan zou je daar 50.000 dollar voor moeten neertellen.

En last but not least bevat Curiosity nog een geheim: terwijl je blokjes wegtikt, doe je volgens Peter Molyneux ook nog iets anders. Wat dat andere is, we hebben geen idee, maar er gaan geruchten dat er een goed doel mee gemoeid is.

Wil je meedoen met dit curieuze experiment? Download de app in de App store. Of kijk op de website van 22cans, het bedrijf van Molyneux: www.22cans.com.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Curiosity: curieuze app verschijnt vandaag
Sluiten