Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 16 november 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple’s TV-plannen binnenkort onthuld?

Met de feestdagen in aantocht en het laatste media-evenement achter ons lijkt één ding zeker: dit jaar komen er geen nieuwe Apple-producten meer uit. Het geruchtencircuit is daarmee ook aan een winterslaap begonnen, of toch niet?Vandaag is een nieuw bericht de wereld in geslingerd over een oude bekende: de Apple TV.

Analist James Kisner van onderzoeksbureau Jefferies beweert dat minstens één Amerikaanse maatschappij op dit moment onderzoekt hoeveel extra capaciteit nodig is op het breedbandnetwerk voor de uitrol van een nieuw Apple-apparaat. Volgens Kisner is dit een aanwijzing dat de uitkomst van de Apple TV aanstaande is.

Our discussions with industry contacts suggest that at least one major North American MSO is working to estimate how much additional capacity may be needed for a new Apple device on their broadband data network. We believe this potentially suggests an imminent launch of the Apple TV.

Het grootste obstakel dat de uitkomst van een nieuwe Apple TV nog steeds in de weg zit zou de weerbarstige film- en tv-studios zijn. Vooraf werd al voorspeld dat het afsluiten van contentlicenties voor een televisiesysteem Apple meer moeite zou kosten dan destijds voor de verkoop van muziek, films en tv-series in iTunes.

Geruchten over een televisie van Apple gaan al jaren rond. De meningen verschillen over de uitvoering. Sommigen denken dat het daadwerkelijk een tv-scherm zal zijn, anderen vermoeden dat Apple met een opvolger van de huidige Apple TV-settopbox zal komen. De Nederlandse webshop Cool Blue heeft ondertussen al een voorzet gedaan door de ‘iTV‘ alvast op te nemen in de productdatabase.

Nu maar afwachten of het écht een 3D-LED-televisie voor €1999,- wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s TV-plannen binnenkort onthuld?
Sluiten