jann47
jann47 Nieuws 27 november 2012

Apple verkrijgt patent op Siri-icoon

Apple Insider meldt dat Apple het patent heeft verkregen op het microfoon-icoontje waarmee de Siri-dienst wordt aangeroepen en bediend. Het patent werd aangevraagd op 4 oktober 2011 toen Siri werd geïntroduceerd samen met de iPhone 4S.

De omschrijving van het patent kun je zien bij USPTO, het U.S. Patent and Trademark Office. Het design toont de voor Apple niet onbekende aanduiding van een microfoon; het traditionele ontwerp van een RCA lintmicrofoon. Apple gebruikte een afbeelding van dat type al bij de dictafoon-app in iOS.

Het Siri-icoon uit Apple's patentmicrofoon naast een lintmicrofoon.

Het patent staat op naam van twee ontwerpers: Freddy Anzures en Allessandro Francesco Sabatelli. De omschrijving geeft aan dat het om een lijntekening gaat van een vrijstaande microfoon, omgeven daar een geprofileerde cirkel met als vermelding dat het een vooraanzicht is van een scherm of een gedeelte daarvan.

De oorspronkelijke RCA microfoon, een ontwerp uit de jaren veertig van de vorige eeuw, werd door veel andere microfoonfabrikanten gekopieerd, waardoor deze microfoon tot een icoon kon uitgroeien! Overigens worden lintmicrofoons nog steeds gebruikt in geluidsstudio’s.

Reageer op artikel:
Apple verkrijgt patent op Siri-icoon
Sluiten