Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 november 2012

Apple stoot deel AuthenTec af

Toen afgelopen zomer bekend werd dat Apple het bedrijf AuthenTec had overgekocht werd wild gespeculeerd over de plannen die erachter schuil zouden gaan. Authentec leverde immers verschillende soorten diensten en producten van NFC- en biometrische technologie tot beveiligde VPN-protocollen.

Inmiddels lijkt er meer duidelijk te worden over de onderdelen van het bedrijf waar het Apple daadwerkelijk om te doen was. Er is namelijk een onderdeel afgestoten dat blijkbaar niet (meer) nodig was. De Embedded Security Solutions-afdeling is voor 48 miljoen dollar verkocht. Dit bedrijfsonderdeel leverde encryptiemethodes en beveiligde verbindingen voor computers en mobiele apparaten. Daarmee blijkt Apple vooral geïnteresseerd te zijn geweest in de rest van AuthenTec; NFC-en vingerafdruktechnologie.

Uit patentaanvragen en andere bronnen is al eerder duidelijk geworden dat Apple nog steeds geïnteresseerd is in NFC- en aanverwante technologie om op korte afstand data uit te wisselen tussen mobiele apparaten, bijvoorbeeld voor de Passbook-app.

Waar de interesse voor vingerafdruktechnologie vandaan komt is minder duidelijk. Wel is eerder gespeculeerd dat de home-knop op de iPhone, iPad en iPod touch in de toekomst wellicht een scanner zou kunnen bevatten waarmee vingerafdrukken gelezen kunnen worden. Zo zou een iOS-apparaat alleen door de eigenaar geopend kunnen worden. Ook kan het een methode zijn om op één apparaat meerdere gebruikeraccounts aan te bieden die door vingerafdrukherkenning geopend worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stoot deel AuthenTec af
Sluiten